Representants tarragonins en la signatura per reclamar el transport de les mercaderies per l'interior

El transport de mercaderies per l'interior: clam unitari del sector empresarial de TGN

Les patronals, les cambres de Tarragona i Reus, la indústria química i el Port signen un document de suport conjunt

El teixit empresarial del Camp de Tarragona remarà en la mateixa direcció per exigir el desviament definitiu dels trens de mercaderies dels nuclis poblats i allunyar-los de la línia ferroviària de la costa del corredor mediterrani.

Aquest dimecres, el sector empresarial tarragoní ha unit forces i han signat aquest dimecres un document de suport per mostrar la unitat i el consens del territori. Un front comú format per l’Associació d’Empreses Químiques de Tarragona (AEQT), la CEPTA, el Port, PIMEC, les Cambres de Comerç de Tarragona i Reus i la plataforma ciutadana ‘Mercaderies per l’Interior’

«Avui és un dia molt important perquè tornem a demostrar que estem decidits a anar a l’una fins on sigui necessari», ha afirmat el portaveu de la plataforma, Eugeni Sedano.

Front comú

El document que s'ha signat reflecteix el consens a l’hora de considerar la necessitat d’impulsar un Corredor Mediterrani «urgent, segur, competitiu i sostenible» amb la natura i la ciutadania.

Una infraestructura que necessàriament s’ha de canalitzar per una via interior alternativa a l’actual, que travessa l’artèria de la costa. «Ens sentim molt recolzats en la nostra reivindicació, i això significa que cada vegada som tots plegats més conscients que ens hi estem jugant molt», ha apuntat Sedano.

En un parlament breu, el portaveu de ‘Mercaderies per l’Interior’ ha recordat que «el Corredor Mediterrani és la gran via oberta a Europa dels pròxims anys». També ha defensat que un projecte tan important per al futur de l’economia tarragonina «no es pot permetre una planificació deficient i un horitzó ennuvolat» com el que projecta actualment.

«La seguretat i el benestar són els grans valors de la Tarragona que volem deixar als nostres fills i nets, i tots els projectes de futur que tracem han d’anar-hi en sintonia», ha argumentat.

‘Mercaderies per l’Interior’ està convençuda que el desenvolupament necessari del futur Corredor «no pot ser un motiu de preocupació per a la ciutadania».

Per tot plegat, demana amb urgència accelerar en paral·lel els treballs «per una alternativa provisional i per una solució definitiva» que allunyin els trens de mercaderies de la línia de costa. I, així, que aquests combois deixin de travessar urgentment a escassos metres dels nuclis poblats entre Tarragona i El Vendrell, amb els riscos associats que això comporta.