Imatge de les representants de Generalitat i Ajuntament de Tarragona amb els díptics sobre risc químic que s'han presentat avui

La Generalitat farà un simulacre d'accident químic amb confinament a Tarragona

Protecció Civil ha presentat la campanya informativa per explicar a la ciutadania què fer en cas de risc químic

La Generalitat està preparant un simulacre d'accident químic real de població del Camp de Tarragona de cara a la tardor. Així ho ha anunciat la directora general de Protecció Civil, Mercè Salvat, durant la presentació de la campanya informativa per explicar a la ciutadania què fer en cas de risc químic, que s'ha fet a l'Edifici 112 de Reus.

Salvat ha explicat que aquest simulacre, que podria tenir lloc durant el mes d'octubre, també inclourà la indústria i les administracions locals. En aquest sentit, serà un simulacre amb confinament real, s'activaran les sirenes d'avís d'emergència i els vehicles de Protecció Civil circularan pels carrers donant instruccions a la ciutadania per megafonia.

En aquest sentit, la directora general de Protecció Civil també ha dit que la Generalitat treballa en la instal·lació de sensors de substàncies químiques, que alertarien en cas de fuites. Durant el mes de juliol s'anunciarà el detall del dispositiu previst.

Comença la campanya informativa per explicar què fer en cas de risc químic

Aquest divendres, Protecció Civil ha presentat la campanya informativa per explicar a la ciutadania què fer en cas de risc químic. En aquest sentit, s'han fet fulletons i vídeos que responen preguntes freqüents sobre com actuar i que detallen els elements bàsics dels dispositius d'emergències. Així, s'incideix especialment que cal confinar-se i no sortir al carrer o marxar en cotxe del lloc afectat.

Els materials, que s'han editat en català, castellà, anglès i àrab, tenen dues versions: un fulletó de butxaca que conté 20 respostes i una versió ampliada amb 81 preguntes i respostes. Els vídeos van en la mateixa línia i estan pensats per la seva distribució a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació. La campanya es mantindrà durant el 2023 amb l'objectiu de conscienciar el màxim de població possible.

La directora general de Protecció Civil ha explicat que «és la resposta a la inquietud ciutadana. Ens van demanar què s'havia de fer i sobretot què no s'havia de fer». En aquest sentit, Mercè Salvat ha remarcat que «no s'ha d'evacuar, l'única opció és el confinament. Si soc al carrer, s'ha d'entrar a la botiga més propera i no anar a buscar els nens a l'escola».

Tarragona reparteix material i fa xerrades amb comerciants i entitats veïnals

L'Ajuntament de Tarragona, per la seva banda, també ha preparat punts de llibre, imants i díptics per informar sobre les qüestions relacionades amb el risc químic. Així mateix, també s'han fet converses amb comerciants de la ciutat i entitats veïnals.

La consellera de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Tarragona, Cristina Guzmán, ha lamentat, però, la baixa assistència a les trobades. «La participació amb les entitats no ha estat tan bona com esperàvem», ha reconegut.