Unes torxes de la Petroquímica de Tarragona

El Govern destinarà 950.000 euros a millorar el PLASEQTA durant el 2022

El conseller Joan Ignasi Elena també ha anunciat inversions en la prevenció del risc d'inundacions als barrancs de les Terres de l'Ebre

El Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya preveu durant el 2022 la millora del Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona (PLASEQTA). Així ho ha explicat el conseller Joan Ignasi Elena durant una compareixença aquest divendres al Parlament, en què ha dit que el reforç del PLASEQTA té l'objectiu de «garantir la seguretat i la capacitat de reacció» en cas d'accident a la zona.

En aquest sentit, Elena ha concretat que durant el 2022 es milloraran els sensors i sirenes per detectar núvols tòxics de clor al polígon químic sud. Pel que fa al polígon nord de Tarragona, es preveuen 33 sensors de sulfur.

El conseller ha explicat que es recuperaran els simulacres i es desplegaran campanyes de sensibilització ciutadana. Les dues mesures, la logística i la de prevenció, tindran una partida de 950.000 euros.

El futur del telèfon d'emergències 112

Un altre dels temes que ha tractat el conseller d'Interior és el futur del telèfon d'emergències 112, amb centres de treball a Reus i la Zona Franca. En aquest sentit, ha recordat l'anunci de la nova contracta de dos anys que suposa una millora del 9% en el sou dels treballadors, amb una inversió extra de 2,1 MEUR. Així mateix, Elena s'ha compromès a resoldre l'estudi sobre la internalització de la plantilla abans que acabi l'any 2022.

En relació amb les inversions a la província de Tarragona, el Departament d'Interior també té previst millorar la prevenció del risc d'inundacions als barrancs de les Terres de l'Ebre.

Una desena de noves comissaries de proximitat dels Mossos

Durant la seva compareixença al Parlament, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat la creació de deu noves comissaries de proximitat dels Mossos d'Esquadra fins al 2023. Segons ha explicat Elena, es preveu que aquests nous equipaments estiguin ubicats en barris amb «una convivència més intensa». L'objectiu, ha dit el conseller, és «incrementar la confiança dels ciutadans» en la policia.

El conseller Elena ha assenyalat que aquesta aposta del Departament d'Interior suposarà un canvi de model cap a una policia comunitària i de barri. En aquest sentit, ha dit que s'incrementarà la coordinació amb les policies locals de les ciutats on s'estableixin aquestes comissaries de proximitat, amb una aposta pel contacte amb l'entorn.

Així, els agents d'aquests equipaments prioritzaran el patrullatge a peu o en bicicleta. «Volem que els botiguers puguin conèixer pel nom als agents, que siguin referents als barris», ha reblat el conseller.