Camions i vehicles circulant per l'AP-7 a l'Ampolla

El govern espanyol destinarà 20 MEUR en tres anys a les carreteres de Tarragona

El nou contracte permetrà executar treballs d'ajuda als serveis viaris i conservació ordinària de les carreteres

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), ha licitat un contracte per a l'execució de diverses operacions de conservació i explotació en carreteres de titularitat estatal a la província de Tarragona. L'anunci corresponent, que es publicarà pròximament al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), preveu un pressupost base de licitació de 20 milions d'euros.

La durada del contracte és de 3 anys, amb possibilitat de pròrroga per dos anys addicionals, i s'emmarca en el programa de conservació i explotació de carreteres del Mitma, que permet mantenir els serveis viaris en la Xarxa de Carreteres de l'Estat perquè sigui accessible en adequades condicions per a tots els ciutadans.

El contracte inclou actuacions en diversos trams de les carreteres A-7N, A-27, T-11, N-240, N-340, N-340A i N-420A. En total són 196 quilòmetres de carreteres, 67 dels quals corresponents a vies ràpides.

Un nou model de conservació i explotació de carreteres

Aquesta nova licitació s'inclou en el nou model de contractes de serveis per a l'execució d'operacions de conservació i explotació en la Xarxa de Carreteres de l'Estat. En aquest sentit, es persegueix oferir un servei integral de mobilitat a l'usuari, millorar l'estat de la carretera i xarxa, i optimitzar els recursos públics.

Amb aquest nou model es reforça l'orientació cap als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) amb els quals està compromès el Mitma. A través d'ells es fan treballs d'ajuda als serveis viaris i conservació ordinària de les carreteres, un fet que permet que la carretera i els seus elements funcionals disposin de les millors condicions de serveis viaris i seguretat possibles, incloent-hi diverses actuacions.

En aquest sentit, s'inclouen els següents serveis: vigilància i atenció accidentis i incidents, serveis viaris hivernals, servei de control de túnels i comunicacions, manteniment d'instal·lacions, establiment d'inventaris i reconeixement de l'estat de la via, agenda d'informació d'estat i programació, ajuda a explotació i estudis de seguretat viària, i manteniment dels elements de la carretera amb adequats nivells de qualitat.