El ministre de Transports, José Luis Ábalos, i la subdelegada del govern espanyol, Teresa Conillera, durant la visita d’obres al túnel de Lilla

Pas endavant del govern espanyol per completar l'A-27: el darrer tram, més a prop

És el que connecta l'enllaç de Lilla amb el de l'AP-2 a Montblanc

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha licitat el contracte de serveis per redactar el projecte de construcció de l'últim tram de l'autovia A-27, entre l'enllaç de Lilla, punt final del tram actualment en execució, i el de l'autopista AP-2 a Montblanc. El pressupost de l'actuació és d'1,1 milions d'euros i el tram tindrà una longitud aproximada de 5,5 quilòmetres.

L'abast del projecte inclou reconfigurar l'enllaç entre aquestes vies a Montblanc per facilitar la transferència de trànsit entre les dues infraestructures, ja que la seva configuració actual no resultarà apropiada després de l'increment de trànsit que es preveu que es produirà amb l'alliberament de peatge de l'autopista AP-2, el setembre de 2021.

La solució serà d'autovia, amb la mateixa secció que s'ha construït en els trams anteriors de l'A-27, i com a punt singular contempla la cruïlla de les vies de l'AVE Madrid-Tarragona-Barcelona mitjançant un pas inferior, segons han informat fonts del ministeri.

23 quilòmetres en servei de l'A-27 entre Tarragona i Valls

L'A-27, en la recta final d'obres, unirà Tarragona i Montblanc com a via alternativa a l'N-240, millorant el flux de comunicacions cap al Port de Tarragona. Actualment ja estan en servei 23 quilòmetres d'autovia entre Tarragona i Valls.

Així mateix, es troben en execució les obres del tram entre Valls i la pedania de Lilla (Montblanc), que el ministre va visitar al març amb motiu de l'acabament de la perforació del túnel, el punt més complex i costós de tot el traçat de l'autovia.