El nou centre de serveis nàutics en obres al port de Cambrils

El Govern proposa frenar la construcció de milers d'habitatges a la costa tarragonina

El Vendrell, Creixell i Cambrils són els municipis de la demarcació de Tarragona més afectats pel nou Pla Director Urbanístic del Departament de Territori

La Comissió de Territori de Catalunya ha aprovat inicialment aquest dijous el Pla Director Urbanístic (PDU) de revisió de sòls no sostenibles entre Malgrat de Mar i Alcanar. Es tracta del mateix instrument urbanístic que ja es va fer servir per a la Costa Brava i l’Alt Pirineu que ara es fa extensiu a la resta del litoral català, completant així la revisió del planejament municipal en un àmbit tan sensible i sotmès a pressions.

Segons ha explicat el Departament de Territori en un comunicat, arran d'aquesta revisió es proposa impedir la construcció de 46.800 nous pisos, el 44% dels 106.000 previstos. El text assenyala que «l'objectiu és afavorir una ordenació sostenible amb menys consum de sòl, pobles i ciutats més compactes i amb varietat d’usos, afavorint la connectivitat i reduint les emissions de CO2».

El director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha recordat que «el nou PDU forma part de la tasca de revisió que està fent el Govern del planejament urbanístic vigent amb criteris de sostenibilitat».

El Vendrell, Creixell i Cambrils, els municipis més afectats al Camp de Tarragona

A la demarcació de Tarragona hi ha fins a 22 municipis de cinc comarques que es veuen afectats per la proposta del nou Pla. En aquest sentit, el municipi amb una afectació més gran és el Vendrell, on el PDU proposa la no construcció de més de 10.000 habitatges previstos en diferents sectors. Altres dos municipis afectats són Creixell i Cambrils, ambdós amb 4.000 habitatges.

Les comarques tarragonines amb municipis damnificats per la proposta són el Baix Penedès —Cunit, Calafell i el Vendrell—; el Tarragonès —Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Vila-seca i Salou—; el Baix Camp —Cambrils, Vinyols i els Arcs, Mont-roig del Camp i Hospitalet de l’Infant—; el Baix Ebre —L’Ametlla de Mar, el Perelló, l’Ampolla i Deltebre—; i el Montsià —Sant Jaume d’Enveja, Amposta, la Ràpita i Alcanar—.