Pla general de la petroquímica de Tarragona

El Govern col·locarà tres noves sirenes d'avís de risc químic en el marc del Plaseqta

Es preveuen 5 sirenes noves l'any vinent | També instal·laran 56 sensors de toxicitat al sector químic

Els Plans especials d’emergència exterior del sector químic, en concret el Plaseqta, tindran una millora a les comarques de Tarragona. El Govern instal·larà tres noves sirenes d'avís de risc químic.

Dos d'aquests senyals acústics que es posaran estaran ubicades al terme municipal de Reus. A més, són les primeres sirenes que s'instal·len al terme municipal reusenc.

A la capital del Baix Camp n'hi haurà dues: una s'instal·larà al barri de Bellisens per protegir elements vulnerables com la fira, l'hospital i la universitat (amb un radi d'abast d'uns 1.000 metres).  La segona estarà situada entre la zona de l'edifici del CAT112 i l'escola Aura, amb un radi d'abast d'uns 600 metres.

La tercera de les noves sirenes se situarà a Salou. En concret estarà a la zona de PortAventura, per avisar l'àrea del parc temàtic, i tindrà un radi d'abast d'uns 1.000 metres.
 

El conseller Joan Ignasi Elena ha fet aquest anunci després de reunir-se al Departament d’Interior amb la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, per explorar com la Diputació pot participar en el Plaseqta i en altres àmbits vinculats a la protecció civil «per una millor prevenció i gestió de les emergències».

Noves sirenes i estacions meteorològiques en el Plaseqta

El conseller, al llarg de l'estiu, va anunciar que per aquest 2021 la DGPC preveu el subministrament de cinc sirenes d'avís a la població en cas de risc químic i 3 estacions meteorològiques en el marc del Plaseqta. Unes sirenes que ja estan en licitació i s'instal·laran al llarg del 2022.

En aquest sentit, a Vila-seca es posaran dues sirenes, una al Polígon Industrial Alba i l'altra al barri de la Plana, on hi haurà també una estació meteorològica. Salou incorporarà una altra sirena a la zona oest del nucli urbà, on també hi haurà una estació meteorològica.

A Tarragona s'instal·larà una sirena i una estació meteorològica al Polígon Industrial Les Gavarres. L'última sirena es posarà a Constantí.

Més de 50 sensors de toxicitat al sector químic

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, també ha anunciat que Protecció Civil instal·larà 56 sensors de toxicitat al sector químic dels polígons nord i sud de Tarragona. Una implantació que servirà com a prova pilot per millorar la protecció de la població.

Dels sensors de toxicitat que s'instal·laran, 23 seran per clor al polígon sud i 3 per sulfur d'hidrogen al polígon nord. Aquests elements «crearan una barrera de detecció automàtica per dur a terme els avisos a la població en cas de fuita», assenyala Elena.

El conseller ha afirmat que la seva instal·lació estarà llesta abans de Nadal. «És una garantia afegida de protecció en cas que es produís algun altre sinistre d’aquestes característiques», ha dit.