Un tot terreny de la Guàrdia Civil.

La Guàrdia Civil denuncia 13 punts de venda de pirotècnia a la demarcació de Tarragona

El cos ha detectat diverses infraccions en el marc d'un dispositiu especial per la revetlla de Sant Joan

La Guàrdia Civil ha denunciat 13 punts de venda de pirotècnia a la demarcació de Tarragona per infraccions detectades al voltant de la celebració de Sant Joan. A tot Catalunya es van denunciar 38 punts de venda de pirotècnia en el marc de 1.008 inspeccions preventives. D'aquestes 38 denúncies, 34 van ser per infraccions greus, intervenint-se 54.012 petards, segons ha explicat el cos en un comunicat.

La majoria de sancions van ser per no respectar les mesures de seguretat, i altres van ser a persones no autoritzades per vendre pirotècnia, a punts de venda sense autorització, per emmagatzemar el material de manera insegura o per tenir-lo a l'abast dels clients.

El transport de material pirotècnic sobrant d'una caseta instal·lada a les Gavarres

Un dels casos denunciats a la demarcació de Tarragona va ser el d'una furgoneta que transportava material sobrant d'una caseta instal·lada al Polígon Industrial Les Gavarres  de Tarragona i que havia de desplaçar-se a la localitat de Masquefa (Barcelona), a la pirotècnia que tenia assignada per a dipositar els productes pirotècnics.

Agents de la Intervenció d'Armes de la Guàrdia Civil de Tarragona van poder comprovar com aquesta furgoneta es va dirigir a la localitat de la Riera de Gaià, deixant-la el conductor estacionada en un carrer al costat del seu domicili, sense emprendre de nou el trajecte per a traslladar el material al dipòsit autoritzat.

Davant això, els agents es van personar en el domicili d'aquesta persona informant-la sobre la irregularitat dels fets, de la suposada infracció de caràcter greu comesa i a instant-la que traslladés el material sensible que transportava al seu lloc correcte de dipòsit, comprovant com es materialitzava tal indicació.