Dos agents de la Guàrdia Civil durant la inspecció d'una caseta de venda de petards a la demarcació de Tarragona

Inspeccions de la Guàrdia Civil: 12 infraccions en punts de venda de petards de TGN

Agents de la Benemèrita han fet un centenar d'inspeccions a la demarcació en el marc d'una campanya preventiva per Sant Joan

La Guàrdia Civil de Tarragona, a través dels seus especialistes en Intervenció d'Armes i Explosius, realitza aquests dies, coincidint amb Sant Joan, una campanya per evitar la venda irregular de petards i pirotècnia. En un comunicat, la Benemèrita ha explicat que a la província de Tarragona han inspeccionat 60 casetes de venda temporal de pirotècnia i 40 establiments permanents.

Durant el centenar d'inspeccions, els agents de la Guàrdia Civil ha detectat, ara com ara, 12 infraccions, en les quals s'ha intervingut material pirotècnic de diferents categories que no complia amb la normativa i que podria haver suposat un risc per als consumidors. La campanya s'allargarà fins al divendres 24 de juny, coincidint amb el punt final a les revetlles de Sant Joan.

El material pirotècnic que s'ha retirat de les casetes i establiments ha quedat intervingut i a la disposició de l'autoritat competent per a la seva posterior destrucció.

Garantir la seguretat de la ciutadania: objectiu de la campanya

L'objectiu de la campanya que realitzen els agents de la Guàrdia Civil és evitar la venda de petards i focs artificials sense les degudes autoritzacions o sense reunir les característiques tècniques regulades per Llei. En aquest sentit, es tracta de garantir la seguretat de la ciutadania que adquireix aquests productes, assegurant que el material s'ajusti a la normativa.

Segons ha explicat la Benemèrita en el seu comunicat, la competència sobre el control administratiu del material pirotècnic és exercida de manera exclusiva per l'àrea d'Intervenció d'Armes i Explosius de la Guàrdia Civil. En aquest sentit, també es compta amb la col·laboració de les altres Forces i Cossos de Seguretat.

A la província de Tarragona, la Delegació del Govern a Catalunya ha autoritzat 195 punts de venda, 159 casetes i 36 locals de cara a les revetlles de Sant Joan.