Dos agents de la Guàrdia Civil durant una inspecció

La Guàrdia Civil de TGN imposa 28 denúncies en establiments vinculats al cànnabis

La Benemèrita també investiga un veí de Salou per un suposat delicte contra la salut pública

Aquest dimecres la Guàrdia Civil de Tarragona va fer 19 inspeccions administratives en establiments dedicats a la venda i cultiu de productes relacionats amb el cànnabis. Concretament en els coneguts com a 'Grow Shops', comerços que presten serveis d'assessorament, venda de llavors, il·luminació, fertilitzants, mesuradors de pH, equips de ventilació o armaris per al cultiu interior de plantes de cànnabis.

Aquest tipus de comerç està sotmès a diferent normativa relacionada amb la certificació de llavors, la sanitat vegetal i l'ús sostenible de productes fitosanitaris l'incompliment dels quals afavoreix a les organitzacions criminals a l'hora de proveir-se de llavors i utensilis indispensables per a la il·lícita activitat del cultiu de marihuana.

28 denúncies i una persona investigada

Mig centenar d'efectius de la Guàrdia Civil van participar en l'operatiu, amb el suport d'agents de Seguretat Ciutadana i de la Policia Judicial i Fiscal de la Benemèrita. Els establiments inspeccionats aquest dimecres estaven ubicats als municipis de Tarragona, Reus, Vila-seca, Valls, Torredembarra, Salou, el Vendrell, Cambrils, Calafell, Amposta i Tortosa.

El balanç de les 19 inspeccions va ser de 28 denúncies i una persona investigada, així com la intervenció de 203 esqueixos de marihuana i la immobilització de 35.199 llavors i 54 envasos de productes fitosanitaris. Les sancions per aquestes infraccions, que poden ser lleus, greus o molt greus, van de des dels 300 fins als 3 milions d'euros.

La persona investigada, localitzada a Salou, està acusada d'un suposat delicte contra la salut pública pel cultiu i elaboració de droga. En aquest sentit, es van instruir diligències policials que seran posades a la disposició de l'autoritat judicial.

La resta d'infraccions detectades estan relacionades amb la venda a granel de llavors i plantes de viver, amb sanitat vegetal per la venda de productes fitosanitaris sense autorització, i amb el control i certificació de llavors de plantes tèxtils i amb l'ús sostenible dels productes fitosanitaris.