Imatge d'arxiu de l'entrada a una botiga H&M

H&M tancarà les seves botigues de Tarragona i Reus

La cadena sueca ha presentat un ERO que afectarà 1.100 treballadors i 7 botigues de Catalunya

La marca de moda H&Mtancarà les seves botigues ubicades a Tarragona i Reus, segons ha apuntat l'agència EFE. L'empresa sueca ha plantejat un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectarà 1.100 treballadors i obligarà a tancar 7 de les 19 botigues que té a Catalunya, entre les quals es troben les de Reus i Tarragona. Les altres 5 botigues que preveu que abaixin la persiana estan ubicades a Girona i a Barcelona, majoritàriament. 

H&M ha plantejat aquest dimarts, 6 d'abril, la seva intenció de presentar un ERO que afectarà un màxim de 1.100 treballadors i d'executar una modificació «substancial» de les condicions de feina al país. La firma ha explicat que la indústria del 'retail' està experimentant un «gran canvi» a conseqüència de la digitalització, la modificació en el comportament dels consumidors i el «constant» creixement dels canals 'online'.

Per això, l'empresa ha informat que es troba en un procés de transformació i reorganització mundial, adaptant les seves operacions i estructura a «una organització més eficient». La marca ha informat que obrirà 100 noves botigues i que tancarà 350 instal·lacions arreu del món.

La demarcació de Tarragona es queda sense cap botiga H&M

A l'Estat espanyol, H&M té previst tancar un total de 30 botigues, de les quals 27 seran d'H&M i 3 de COS, una altra marca de l'empresa. A Catalunya es tancaran 19 botigues, 2 de les quals a les nostres comarques: a Tarragona i a Reus. D'aquesta manera, la demarcació es quedarà sense botigues H&M, ja que les de les capitals del Tarragonès i el Baix Camp són les úniques que l'empresa té al Camp de Tarragona. La previsió és que aquests tancaments es duguin a terme «de manera esglaonada» durant el 2021, encara que podrien prolongar-se fins al 2022.