Imatge del nou president de l'AEQT, Ignasi Cañagueral, amb els seus vicepresidents

Relleu al capdavant de l'AEQT: Ignasi Cañagueral és el nou president

El director del Complex Industrial de Dow a Tarragona substitueix en el càrrec Rubén Folgado

Ignasi Cañagueral, director del Complex Industrial de Dow a Tarragona, és el nou president de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) després que l'Assemblea General de l'entitat l'hagi nomenat aquest dimarts. Cañagueral, fins ara vicepresident primer i president de la Comissió de Seguretat, substitueix en el càrrec Rubén Folgado, fins ara màxim representant de l'ens i que es mantindrà com a membre de la junta directiva.

El nou president de l'AEQT, que liderarà l'associació durant els pròxims tres anys, tindrà com a vicepresidents Javier Sancho (Repsol) i Ben Hepfer (BASF). Cal recordar que en els òrgans de govern de l'organització també hi ha Maria Mas, que és la directora gerent i que va accedir al càrrec el passat mes de febrer.

La Junta Directiva de l'AEQT la completen Francisco Claver (Asesa), Ignacio Torres (Carburos Metálicos), Borja Pérez (Clariant), Andrea Firenze (Covestro), David Castañeda (ELIX Polymers), Joan Miquel Capdevila (Ercros), Antoni Boix (Grace), Anton Rovira (LyondellBasell), Núria Blasco (Tepsa), Silvia Méndez (TDE) i Eduardo Sañudo (Vopak Terquimsa), a més de Ferran Huidobro com a secretari general.

Culminar el Pla Estratègic 2021-2023, prioritat del nou president

En el darrer mandat, Cañagueral ha tingut un paper clau com a vicepresident de l'associació, desenvolupant el Pla Estratègic 2021-2023. En aquest sentit, durant l'Assemblea General el nou president va assegurar que culminar aquest Pla serà una de les seves grans prioritats en el seu mandat, juntament amb garantir la competitivitat del sector petroquímic de Tarragona, així com la seguretat i la sostenibilitat.

En aquest sentit, Ignasi Cañagueral va assenyalar que serà especialment rellevant també tot allò que està relacionat amb la transició energètica cap a la neutralitat climàtica. La nova junta també centrarà els seus esforços a continuar enfortint les relacions i el diàleg amb els agents de l’entorn, per millorar la formació i la informació sobre el sector entre la ciutadania.