Pares i alumnes a la porta d'una escola.

Tarragona arrenca el curs escolar 2022-2023 amb 118.898 alumnes

A les comarques tarragonines hi ha 849 alumnes ucraïnesos de famílies que han arribat a Catalunya fugint de la guerra

Dilluns especial per molts motius. Avui, 5 de setembre, ha estat l'inici del curs escolar més matiner i amb més canvis. Cares d'alegria, d'incertesa i de son es barrejaven a les portes d'accés als centres escolars tarragonins que han donat el tret de sortida oficial al retorn a la rutina.

A les comarques tarragonines el curs escolar 2022-2023 ha començat amb 10 grups més d'I3 i amb un total de 118.898 alumnes. D'aquests, 849 són alumnes ucraïnesos, en edat d'escolarització obligatòria que han arribat a Catalunya fugint de la invasió russa.

Segons dades dels serveis territorials de Tarragona, ha disminuït la matrícula d'infantil i primària, però s'ha mantingut estable a secundària i ha crescut als estudis postobligatoris, de Batxillerat i Formació Professional. A més, el Departament també ha assenyalat que s'ha registrat un augment de 230 docents a les plantilles estructurals i un increment a les dotacions de Personal d'Atenció Educativa (PAE).

Més de 200 docents nous a Tarragona

Pel que fa a una de les novetats del curs, l'impuls a les escoles bressol rurals, setze escoles del territori tindran la llar integrada a l'escola, en un context on, a més, es garanteix la gratuïtat de l'I2 a les escoles bressol públiques. També hi haurà 24 grups més de Formació Professional.

Arran de l'avançament del calendari escolar i de la reducció de l'horari en una hora durant el setembre a les escoles, Educació garanteix els menjadors escolars i activitats de lleure a les tardes. Així, s'han signat 174 contractes per al monitoratge als serveis territorials, que dona resposta al 100% de les escoles.