Pla general del Complex Industrial de Repsol a Tarragona

Inversió de 35 milions d'euros de Repsol a Tarragona: construeix una nova planta

Les noves instal·lacions del complex industrial de Tarragona es posaran en marxa l'any 2024

Repsol continua ampliant les seves instal·lacions al Camp de Tarragona. La companyia construirà una nova planta per a la fabricació de polietilè reticulable (XLPE) al complex industrial de Tarragona. En concret, ho farà a la zona del Morell. 

L'empresa invertirà més de 35 milions d'euros en la construcció d'unes instal·lacions que tindran una capacitat de 27.000 tones anuals. La maquinària de la nova planta, segons preveuen, es posarà en marxa a mitjans de l'any 2024. 

La nova planta de Repsol a Tarragona

El polietilè reticulable que s'hi farà en aquestes instal·lacions és un polímer usat en l'aïllament de cables, situat entre el conductor i les capes protectores exteriors, que s'utilitza per a la fabricació de cables d'alta i molt alta tensió

La multinacional assegura que subministrarà aquest producte «d'última generació» a qualsevol part del món per garantir «els més alts estàndards internacionals als cables produïts». La fabricació d'aquest producte situarà Repsol entre els principals productors de polietilè per a cables.

En un comunicat, Repsol ha explicat que l'augment de les fonts d'energies renovables implicarà un increment de la demanda de cables per al transport d'energia, des del seu lloc de generació, als punts de transformació i consum.

Segons detalla la companyia, actualment, per transportar aquesta energia es fa servir el transport aeri, però en molts casos, diu, és preferible enterrar aquests cables per evitar-ne l'impacte visual i que aquests estiguin aïllats. I és que un dels aïllants que es requereixen és el polietilè reticulable (XLPE), que es fabricarà a la nova planta.

Amb aquesta nova inversió de Repsol al Complex Industrial de Tarragona, segons explica la companyia, s'avança en la diferenciació dels productes que es fabriquen a les comarques tarragonines. Així mateix, també ho fan en el compromís de continuar oferint als clients de la multinacional solucions d'alta qualitat.