Àlex Arenas, investigador de la URV, treballant en el model matemàtic que prediu el risc de nous contagis per coronavirus a l'Estat

L'investigador de la URV Àlex Arenas creu que és «perillós» obrir ara les escoles

Per fer-ho, s'haurien de complir tres condicions bàsiques: control de la incidència poblacional del virus, més tests i rastrejos, i adaptació dels espais i l'entorn escolar

El catedràtic d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona, Àlex Arenas, ha avisat aquest dijous que, a parer seu, ara és «molt perillós» que els alumnes tornin a les aules arran de la situació actual de la pandèmia del coronavirus. En declaracions a ‘Catalunya Ràdio’, Arenas ha assenyalat que, per tal que es puguin obrir les escoles, hi hauria d’haver tres condicions.

Segons l’investigador, caldria que la incidència poblacional del virus estigués sota control, que existís una suficient capacitat de testejar i rastrejar, i que les aules i l’entorn escolar estiguessin adequats a les circumstàncies que estem vivint. L’alta incidència del virus pràcticament a tot Catalunya —el risc de rebrot va baixar ahir dimecres fins a 185, tot i que 100 ja indica risc alt— fa que, diu Arenas, no sigui aconsellable obrir ara els centres escolars.

Si no es compleix una de les tres condicions enumerades, no es pot passar a la següent i, per tant, «no s’haurien d’obrir les aules», apunta.