El primer tren de l'operadora Iryo en realitzar el trajecte a la línia d'alta velocitat entre Barcelona i Madrid

Els trens d'Iryo faran parada a Tarragona el pròxim estiu

La tercera operadora d'alta velocitat de l'Estat ha iniciat aquest divendres els viatges entre Barcelona i Madrid

Els trens de l'operadora d'alta velocitat Iryo, que aquest divendres ha fet el primer viatge entre Barcelona i Madrid, farà parada a Tarragona l'estiu vinent i estudia oferir servei des de Lleida «en un futur immediat». Així ho ha confirmat el director general de la companyia, Víctor Bañares, durant el viatge inaugural de l'operadora entre la capital catalana i Madrid.

Tot i que les operacions a Tarragona no començaran fins al pròxim estiu, Iryo ha detallat que els bitllets per Tarragona estaran disponibles «en les pròximes setmanes».

Viatge inaugural d'Iryo

A les 07.05 hores d'aquest divendres ha sortit de l'estació de Sants un tren d'Iryo en direcció a la capital espanyola, donant així el tret de sortida al trajecte inaugural que posiciona la companyia com a tercer operador d'alta velocitat a l'Estat, junt amb Renfe i Ouigo. Iryo ha iniciat les seves operacions oferint sis viatges diaris entre Barcelona i Madrid, i quatre en sentit invers.

En aquest sentit, l'objectiu de l'operadora és assolir setze freqüències diàries en els dos sentits. La inversió feta per Iryo per poder ser el tercer operador del mercat espanyol s'enfila fins als 1.000 milions d'euros.