Joan Pallarès després de rebre el bastó de rector de la URV de mans de María José Figueras

Josep Pallarès agafa les regnes de la URV: «Motor social i econòmic del territori»

El nou rector de la Universitat Rovira i Virgili ha pres possessió del càrrec aquest divendres

Josep Pallarès ha pres possessió com a nou rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona en un acte celebrat aquest divendres al paranimf. La rectora sortint, María José Figueras, li ha lliurat el bastó de comandament i la medalla de rector com a símbols d'autoritat. En l'acte hi ha participat la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis.

En el marc de l'acte celebrat aquest divendres, també ha estat nomenada Maria Jiménez com a secretària general i han pres possessió dels nous càrrecs els vicerectors i vicerectores i adjunts al rector, que integren el Consell de Direcció de la Universitat Rovira i Virgili.

Els objectius que s'han fixat Josep Pallarès

En la seva intervenció, Pallarès ha apostat per consolidar la institució «com a motor social i econòmic del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Penedès». El nou rector també s'ha fixat com a grans objectius assegurar el millor sistema d'educació superior per al territori i fomentar el sentiment de pertinença a la URV.

Pallarès ha assenyalat que no s’ha de perdre de vista el motiu fundacional de la Universitat, ser tractor de l’economia i la societat del territori, però amb una visió que transcendeixi el sud de Catalunya. «És voluntat de l’equip que encapçalo ajudar a transformar el territori, pensant en gran i col·laborant-hi amb la visió de país», ha dit.

En aquest sentit, ha demanat la complicitat dels agents econòmics, socials i polítics per millorar «l’ecosistema de coneixement, un gran potencial empresarial i projectes de futur». Pallarès ha reiterat el que ja va apuntar en guanyar les eleccions, que comptaria amb tota la comunitat universitària per bastir la universitat del futur i fomentar «el sentiment de pertinença a la URV».

Figueras destaca la internacionalització, la igualtat entre homes i dones i el compromís social del seu mandat

La rectora sortint, María José Figueras, ha fet un balanç positiu del seu mandat que ara acaba, destacant les dificultats pressupostàries i les causades per la pandèmia. Tot i aquests inconvenients, ha assegurat que «hem sabut plantar cara i hem continuat progressant i creixent en els principals indicadors».

En aquest sentit, Figueras ha destacat que, juntament amb el seu equip, «hem aconseguit més projecció internacional de la Universitat a través de l’aliança d’universitats europees Aurora, i també més reconeixement de la dona al món acadèmic».

Així mateix, la fins ara rectora ha destacat que «hem posat el compromís social i els objectius de desenvolupament sostenible al centre de la nostra acció per créixer amb criteris de sostenibilitat mediambiental».