Imatge d'arxiu del subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté

Joan Sabaté renúncia al càrrec de subdelegat del Govern espanyol a Tarragona

Sabaté ha explicat que ha pres la decisió per «motius personals»

El subdelegat del Govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, ha oficialitzat la seva renúncia al càrrec aquest dimarts, 20 de desembre. Sabaté va arribar al càrrec el juny del 2018 amb el govern presidit per Pedro Sánchez. Abans d'assolir la subdelegació espanyola a Tarragona havia estat alcalde de Tortosa pel PSC entre els anys 1999 i el 2007, i quan va ser nomenat subdelegat del Govern socialista es va convertir en el primer càrrec de les Terres de l'Ebre que aconseguia aquesta posició.

Així doncs, Sabaté ha anunciat que deixa el càrrec a través d'un comunicat assegurant que la seva renúncia es deu a «motius personals». Segons explica la nota de premsa, Joan Sabaté ha pres la decisió de «tornar a la docència en els darrers anys de la seva vida laboral, un cop assolida l'edat de jubilació».

Santi Castellà, futur subdelegat a Tarragona

Segons va avançar el Diari Més, amb la renúncia de Sabaté qui té totes les paperetes per substituir-lo és Santi Castellà. Castellà és el primer secretari del PSC a Tarragona i el seu nomenament es podria produir en les pròximes hores. Es tracta d'un dels moviments previs a les eleccions municipals que es duran a terme el mes de maig del 2023.

Tanmateix, al comunicat, Joan Sabaté ha assegurat que continuarà al capdavant de la subdelegació de Tarragona fins al 2 de gener, moment en què la seva renúncia es farà efectiva. 

Sabaté ha remarcat la «bona col·laboració institucional» que ha rebut en els anys que ha exercit el càrrec i ha agraït la feina feta per part de tots els «col·laboradors i col·laboradores de l'administració general de l'Estat».