Auditori de la Diputació de Tarragona

La Diputació de Tarragona dona a conèixer les línies de suport al sector cultural

El proper 2 de juny tindrà lloc #CreacióDipta, Ia I Jornada per a Professionals de la Cultura de la demarcació de Tarragona

La Diputació de Tarragona ha començat la iniciativa #CreacióDipta, Ia I Jornada per a Professionals de la Cultura de la demarcació de Tarragona. Aquest serà un espai de trobada amb el sector per donar-los a conèixer les línies de suport que l'ens posa al seu abast i per afavorir sinergies i l'intercanvi d'experiències entre els professionals.

La iniciativa és fruit de la voluntat de la institució d’impulsar la producció cultural, la creativitat i a la creació local al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.

En aquest sentit, properament s’obrirà la convocatòria d’una nova edició dels ajuts dirigits a microempreses i autònoms del sector cultural amb aquesta finalitat. Amb una dotació total d'1.650.000 euros, la més alta fins al moment, vol consolidar-se com un instrument clau per a enfortir el teixit socioeconòmic en l’àmbit cultural.

Pel que fa a les microempreses, cal que siguin d’un màxim de 10 treballadors i tinguin una facturació màxima de 2 milions d'euros anuals i que realitzin projectes d’interès cultural. Enguany, a més, els ajuts també es podran destinar a promoure circuits o gires d’espectacles culturals en diferents municipis.

Fins al moment, amb els ajuts que ja s’han concedit els anys 2020 i 2021 s’han destinat prop de 2,4 milions d'euros, que han beneficiat més de 200 projectes de tot tipus: documentals, espectacles de circ, treballs discogràfics i festivals itinerants entre moltes altres iniciatives culturals.

Els beneficiaris explicaran la seva experiència

La jornada que tindrà lloc el dijous, 2 de juny, a l'Auditori Diputació se celebrarà de 10 a 13.30 hores. Per poder assistir, s'ha d'inscriure a través del correu electrònic creaciocultura@dipta.cat, indicant-hi el nom i cognoms de les persones que hi assistireu.

#CreacióDipta estarà encapçalada per la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i pel diputat de Cultura de la institució, Joan Josep Garcia.

A més, la jornada #CreacióDipta assistiran Santi Valldepérez, de Films Nòmades (d’Amposta), Alfredo Panebianco (de Cambrils), la Cia Pepa Plana (amb seu a Sant Jaume d’Enveja), Roberto Olivan (de Deltebre), José Antonio Muñiz, de Recursiva i Alpha Helix (amb seu a Reus) i Aida Bañeres (d’Alcover), que són alguns beneficiaris de les convocatòries anteriors.

La seva experiència servirà com a exemple per a la resta de professionals a la taula rodona 'Pulsió creativa al territori', moderada per la periodista Laura Vives.