Josep Pallarès i Maria José Figueras, els dos candidats més votats de la primera volta de les eleccions al rectorat de la URV

Josep Pallarès i María José Figueras es disputaran el rectorat de la URV

Han estat els dos candidats més votats en la primera volta de les eleccions, mentre que Mercè Gisbert ha quedat fora de la cursa electoral

Les eleccions al rectorat de la Universitat Rovira i Virgili (URV) tindran segona volta, en la qual Josep Pallarès i María José Figueras, l'actual rectora, es disputaran el càrrec. En la primera volta, celebrada entre dilluns i dimecres, s'ha imposat Pallarès, que ha obtingut el 45,75% dels vots, seguit de Figueras, que ha rebut el suport del 35,46% dels sufragis, i de Mercè Gisbert, que amb el 18.80% dels vots ha quedat fora de la cursa electoral.

La segona volta de les eleccions al rectorat de la URV tindran lloc, de manera telemàtica, entre l'1 i el 3 de juny i Gisbert ha anunciat que s'unirà a la candidatura de Pallarès per sumar-se al «canvi possible». En aquest sentit, el candidat més votat ha celebrat que dues terceres parts dels votants hagin apostat pel canvi.

La participació en aquesta primera volta de les eleccions al rectorat de la URV ha estat del 23,60% i els tres candidats han coincidit que s'ha de fer crèixer aquesta xifra.

«Hem fet el primer pas»

Durant la presentació dels resultats de la primera volta, Josep Pallarès ha assegurat que la seva candidatura ha fet el «primer pas» per guanyar, alhora que ha agraït la confiança de tots aquells que l'han votat. El candidat més votat ha dit que «la fiabilitat i la confiança de totes les persones que m'acompanyen és garantia suficient per poder liderar la universitat, conjuntament amb les propostes, és una combinació guanyadora».

L'actual rectora, María José Figueras, ha apuntat que, en la segona volta de les eleccions, espera «tenir una segona oportunitat perquè el meu projecte pot ser un projecte guanyador». Figueras ha afegit que s'ha tornat a presentar per consolidar un projecte que s'ha vist marcat per la pandèmia. «Hem fet coses diferents de les que es feien abans, però els fets no han pesat en la proporció que havia pensat», ha dit.

Finalment, Mercè Gisbert, la tercera en discòrdia, ha celebrat que hagin iniciat un procés de canvi dins la institució. «Vam guanyar el dia que vam decidir presentar-nos, ha estat un creixement personal i professional brutal», ha assegurat. En aquest sentit, Gisbert ha anunciat que se sumarà a la candidatura de Pallarès per fer «el canvi possible».