El nou rector de la URV, Josep Pallarès, parlant al faristol, amb part del seu equip acompanyant-lo

Josep Pallarès s'imposa a María José Figueras i es converteix en nou rector de la URV

Pallarès ha aconseguit el 57,77% dels vots ponderats, mentre que la seva rival ha rebut el 42,23 dels sufragis

El catedràtic de Tecnologia Electrònica Josep Pallarès és el nou rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona, després de guanyar la segona volta de les eleccions amb el 57,77% dels vots ponderats. Pallarès s'ha imposat a la fins ara rectora, María José Figueras, que ha obtingut el 42,23% dels sufragis.

Pallarès i Figueras van ser els dos candidats més votats en la primera volta —en què també va participar Mercè Gisbert— i els dos s'han disputat el rectorat en la segona volta, celebrada entre l'1 i el 3 de juny, de forma telemàtica. La participació en aquesta segona volta ha estat del 25,76%, dos punts més que en la primera votació.

Durant l'acte de proclamació de resultats, Pallarès ha assegurat que «comencem una nova etapa», mentre que Figueras ha felicitat el guanyador dels comicis.

«Tenim molta a feina a fer i moltes ganes de començar a treballar»

El nou rector ha agraït a tota la comunitat de la URV el suport rebut, alhora que ha assegurat que «tenim molta feina a fer i moltes ganes de començar a treballar». En aquest sentit, Pallarès s'ha mostrat «amb la mà estesa per discutir i fer una Universitat millor entre tothom». Finalment, ha dit que «la setmana vinent començarem a treballar per implementar les primeres accions previstes en aquest projecte sòlid».

Per la seva banda, la fins ara rectora María José Figueras, que ha estat en el càrrec els últims quatre anys, ha assenyalat que «hem estat gent amb empenta, entusiasme i implicació». Així mateix, ha agraït al seu equip «el compromís per fer una Universitat de tothom per a tothom».

El perfil del nou rector

Josep Pallarès va néixer l'any 1967 al Perelló i es va llicenciar en Física a la Universitat de Barcelona, institució on també es va doctorar. L'any 1991 es va incorporar a la URV, on és catedràtic de Tecnologia Electrònica (2009) i Professor Distingit (2019). Durant els anys 2016 i 2019, el nou rector de la URV va ser director general d'Universitats i director general de Planificació d’Universitats i Recerca de la Generalitat.

A la URV també compta amb experiència als òrgans de govern, on va ocupar els càrrecs de vicerector de Política Acadèmica i del PDI (2014-2016), vicerector de Personal Docent i Investigador (2008-2014) i vicerector de Transferència i Innovació (2006-2008).