PortSolidari convida a Juan Carlos Unzué per parlar d’‘Aprenentatges de Vida’ al Port de Tarragona

Juan Carlos Unzué dona «una lliçó de vida» al Port de Tarragona

L'exfutbolista ha parlat sobre les seves memòries i vivències després del diagnòstic d'ELA

'Aprenentatges de vida', no pot tenir un millor nom. Una vuitantena de persones han estat testimonis de què l'exfutbolista professional Juan Carlos Unzué ha donat una veritable lliçó de vida al Port de Tarragona.

A càrrec de PortSolidari, que organitza anualment trobades perquè certes persones expliquin les seves experiències i així apropar la ciutadania a diferents causes solidàries, Unzué ha explicat un relat carregat de bon humor i optimisme a la saca d'actes de la seu administrativa del Port.

Sempre positiu

Durant les 12 hores del dimarts 23 de novembre, ha narrat les memòries i vivències de la seva etapa esportiva i del seu canvi rutinari després del diagnòstic d'esclerosi lateral amiotròfica (ELA), l'any 2019.

A través d'un escrit en col·laboració amb amics i periodistes, Unzué ha detallat sobre la seva experiència personal i sobre el procés d'adaptació als bruscs canvis que va haver de sofrir, amb una paraula clau, «l'acceptació d'allò que no podem controlar».

Des de fa dos anys, quan va ser diagnosticat d'ELA. l'exfutbolista  ha demostrat el seu compromís mitjançant diversos actes per donar visibilitat  a una malaltia que pateixen 900 persones anualment. A més, ha aconsellat «manejar la situació el millor possible» i ajudar-nos entre tots perquè «quan dones, reps. I quan reps, havent donat, la satisfacció és més gran».

La xerrada d'Unzué ha significat pels treballadors del Port una autèntica lliçó de vida, que ha fet que la sala d'actes s'empleni de consells i vivències  de l'exfutbolista. «Sigueu valents i atrevits», ha afegit.

Per cloure l'acte, el protagonista ha deixat una frase que ben segur ha marcat a cadascun dels espectadors que s'han apropat: «si surt bé gaudirem, i si surt malament, n'aprendrem».

Pell de gallina

La xerrada ha servit per a què la vuitantena de persones que s'han apropat a l'acte puguin conèixer millor aquesta malaltia, que només rep un 20% d'inversió de caràcter públic, gràcies a l'ajuda d'Unzué i de la Fundació Miquel Valls.

És per això que el grup de Treballadors de PortSolidari ha decidit fer entrega d'una ajuda de 2.500 euros per part del Port a la fundació, que té com a funció millorar la qualitat de vida dels afectats d'ELA o d'altres malalties de motoneurona.