El relleu a la direcció de l'Aeroport de Reus: efecte dominó i perfil continuista

Vicent Pallarès se'n va a Girona al setembre i Juan Crespo serà el nou cap de l'aeròdrom reusenc

Aquest dimarts, 30 de juliol, saltava la sorpresa amb l'anunci d'AENA de rellevar el director de l'Aeroport de Reus, Vicent Pallarès, després de 19 anys al capdavant d'una de les infraestructures cabdals de l'àrea metropolitana de Tarragona. La notícia s'ha d'entendre com  un efecte dominó als despatxos del món aeroportuari català, una espècie de canvi de cromos de caràcter continuista  on Reus ha quedat esquitxada de ple en el transcurs de l'operació.

La jubilació de l'actual director de l'Aeroport de Girona el pròxim 20 de setembre ha generat una vacant que ha accelerat els moviments. AENA ha volgut premiar la tasca de Pallarès a Reus i l'ha ressituat com a nou director del segon aeròdrom més potent del país,  en el que s'entén com un ascens cap a una infraestructura més gran. El fins ara director de l'Aeroport de Sabadell —un dels més petits del país—, Juan Crespo, és qui fa el salt cap al Baix Camp per ocupar el lloc del veterà Pallarès.

El nou cap de l'Aeroport de Reus, Juan Crespo, ha estat el director de l'Aeroport de Sabadell des de l'any 2017

reus
Juan Crespo dirigirà l'Aeroport de Reus després d'haver-ho fet dos anys al de Sabadell | Cedida

Crespo és enginyer en Organització i Tècnica Industrial i té formació en Gestió i Direcció Aeroportuària i Aeronàutica. Des de l'any 2017 era el director de l'Aeroport de Sabadell, un aeròdrom de capacitat petita que concentra la seva funció en els vols de formació.

AENA li ha volgut reconèixer «la seva alta experiència» i el fet d'«haver destacat» en el seu anterior càrrec «amb una valoració molt positiva dels usuaris» en la gestió de la infraestructura. Anteriorment, també havia estat un alt directiu a l'Aeroport de Barcelona - El Prat.

L'Aeroport de Reus es troba actualment en fase d'expansió i ampliació de les seves infraestructures. El gruix dels treballs passa per una nova terminal que dupliqui el nombre de portes d'embarcament  —de les sis actuals a les dotze projectades—, amb les consegüents ampliacions en espai, oficines, botigues, capacitat de passatgers, personal... Està previst que aquesta ampliació de l'equipament duri dos anys i vegi la llum durant l'any 2021. Crespo heretarà aquest aeroport en vies d'expansió, i amb les inversions —de més d'onze milions d'euros— ja en curs cap a aquesta nova etapa.

L'Aeroport de Reus està immers en una etapa d'ampliació que culminarà l'any 2021

L'àrea de sortides s'ampliarà cap a la zona dels avions, just aquest espai que es veu aquí | Caralp Mariné

 

Aquesta remodelació anunciada de les infraestructures reusenques és part important del llegat de Vicent Pallarès al seu successor, i marcarà les línies mestres de la nova etapa directiva. Pallarès, que va assumir el càrrec el setembre de l'any 2001, ha vist com l'Aeroport de Reus ha anat agafant volada de forma progressiva i s'ha fet fort  en la implantació de vols de baix cost, la seva relació amb la universitat, o la seva consolidació al mercat britànic i posterior obertura al rus.

Vicent Pallarès deixa, doncs, un Aeroport de Reus que ha clos el primer semestre del 2019 rebent gairebé 400.000 passatgers, un volum que espera incrementar de forma notable amb la temporada turística d'estiu que ja està en marxa.

Els vols de baix cost i l'aposta pel mercat britànic, les grans línies mestres de l'etapa Pallarès

reus
Vicent Pallarès ha estat director de l'Aeroport de Reus durant gairebé 20 anys | Cedida

S'espera, doncs, un relleu continuista sense estridències amb el propòsit de consolidar el camí dels darrers anys i allargar la línia de projecció que dibuixa l'aposta actual de l'Aeroport amb les obres que té en marxa d'aquí al 2021.

Després de gairebé 20 anys de vol, l'etapa Pallarès demana pista per aterrar i agafar un nou avió amb rumb a la Costa Brava. A les instal·lacions reusenques, però, s'enlaira una nova etapa,  la de Crespo, amb el gran repte de conjugar el segell propi amb el nou ventall d'oportunitats que rep en herència a dos anys vista.

També et pot interessar