Imatge panoràmica d'uns terrenys a Vila-seca amb Port Aventura de fons.

La junta extraordinària del CRT votarà aquest divendres el polèmic canvi d'estatuts

L'alcalde de Salou, Pere Granados, es mostra contrari a la modificació i votarà en contra

Aquest divendres, la junta extraordinària del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) sotmetrà a votació una modificació dels estatuts de l'òrgan. Aquest canvi ha aixecat una important polèmica entre els ajuntaments de Salou i Vila-seca, ja que segons l'alcalde salouenc, Pere Granados, suposarà un canvi en la fiscalitat dels impostos que recapten els municipis.

En aquest sentit, Granados ha assegurat que votarà en contra, tot i que es preveu que la modificació tirarà endavant amb els vots favorables de Vila-seca i del Govern de la Generalitat. En aquest sentit, l'alcalde de Salou ha amenaçat també a revocar la delegació de les competències fiscals.

«És un òrgan de caràcter voluntari; si bé no s'abandonarà aquest, les competències es podrien revocar, perquè, com diu la llei, no és una entitat territorial; i llavors cada municipi rebria aquells ingressos que li pertoquen, com a territori», ha assenyalat Granados.

«Hem perdut la confiança en la Generalitat»

L'alcalde de Salou ha carregat contra el municipi de Vila-seca i, especialment, contra el Govern. «Hem perdut la confiança en la Generalitat perquè hauria hagut de tenir un paper de direcció i de vot de qualitat, ser molt més imparcial i complir amb els acords presos», en referència a la modificació dels estatuts aprovats pels dos ajuntaments l'any 2013.

En aquest sentit, Pere Granados, en declaracions recollides pel 'Diari de Tarragona' ha anat més enllà i ha assegurat que «la Generalitat i l'Ajuntament de Vila-seca volen dilatar i bloquejar la inversió».

També es votarà el pas previ a l'aprovació inicial del nou Pla Director Urbanístic

En la junta, també s'ha d'aprovar l'informe de la secretaria de l'ens, el qual és el pas previ per l'aprovació inicial del nou Pla Director Urbanístic (PDU) d'Hard Rock. El document es votarà dimarts vinent en la Comissió d'Urbanisme del Camp de Tarragona. En aquesta qüestió, Pere Granados ha assegurat que votarà a favor.

En aquest sentit, «el PDU és una eina essencial perquè els inversors puguin començar a construir el projecte d'Hard Rock, i no podia patir més retards», ha assenyalat. Granados confia que la Generalitat i Vila-seca hi votin a favor i que no hi hagi més demores en la tramitació del projecte.