El cantant Lanuza, del grup Inspira

La música intimista de Lanuza s'escoltarà a la terrassa del Teatret del Serrallo

És la segona actuació del cicle musical 'Voramar'

El Port de Tarragona ha tornat a preparar un cap de setmana ple d'activitats. Una d'elles és la segona actuació musical del cicle 'Voramar 2022' a la terrassa del Teatret del Serrallo. Una altra girarà al voltant del Mèdol, la pedrera més gran i important de Tàrraco i la forma de transportar la pedra a la ciutat.

Després de l'èxit de la primera actuació, aquest divendres continua el cicle musical amb l'actuació de Jordi Lanuza, l'ànima d'Inspira, un grup de culte de l'escena barcelonina.

Aquesta segona actuació musical del Voramar ofereix al públic una proposta íntima destinada a un públic reduït per tal de gaudir d’un espectacle exclusiu, íntim, en un marc incomparable, el balcó del Teatret del Serrallo.

Lanuza amb l’actuació d'aquest divendres a les 21 hores, presenta un grapat de cançons que només poden ser cantades en primera persona. “Com a casa” és el seu primer disc en solitari, signat amb nom i cognom i aparca puntualment el seu projecte principal. “Com a casa” ens presenta la faceta més íntima del seu autor.

Les actuacions del cicle musical Voramar 2022 són gratuïtes i es pot accedir a les invitacions a través de la plataforma Entradium. La darrera actuació d’aquest cicle de joves talents musicals serà en el mateix escenari del Teatret, el divendres 27 de maig, a les 21 hores, interpretat per Valdivia.

Les invitacions, gratuïtes, es poden adquirir a la mateixa plataforma a partir del dia 23 de maig a les 12 hores.

El Mèdol, la pedrera més important

La sala d'actes del Museu del Port acollirà l'acte, gratuït, 'La Roca Plana, el port de pedra de Tarraco' a càrrec de Jordi López, investigador de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica.

Un esdeveniment que versarà sobre el Mèdol, la pedrera més gran i important de Tàrraco, i la forma de transportar la pedra a la ciutat. Tradicionalment, s'havia pensat en un transport terrestre per la via Augusta, però la identificació d'un antic embarcador a molt poca distància, en l'incomparable marc del bosc de la Marquesa, va canviar aquesta opinió.

En la xerrada es parlarà de la descoberta i estudi d'aquest interessant port industrial romà, així com de l'embarcador de fusta de la punta del Miracle que podria estar-hi relacionat. Atès l’aforament limitat, per assistir a la xerrada sobre el port de pedra de Tarraco, cal fer reserva prèvia a museuport@porttarragona.cat.