Accident a l'autopista AP-7 a Roda de Berà

'Mai Més Peatges' porta al jutjat les administracions per la gestió de les autopistes

Exigeixen a l'Estat i a la Generalitat la construcció de nous accessos i protocols efectius d'actuació en aquestes vies

El moviment 'Mai Més Peatges', que reuneix plataformes i entitats en contra de les carreteres de pagament, ha portat al jutjat la manca d'inversions en seguretat a les autopistes. La denúncia, presentada als jutjats d'Amposta, es dirigeix contra el Ministeri de Transports, la Direcció General de Trànsit (DGT), el Departament de Vicepresidència de la Generalitat i el Servei Català de Trànsit.

En aquest sentit, han recordat que aquestes institucions tenen responsabilitats en la gestió de la circulació i el manteniment des de l'alliberament de les vies. En aquest sentit, els veïns retreuen la suspensió del servei ràpid de grues en cas d'accidents davant l'increment dels sinistres els últims mesos, alhora que reclamen el tercer carril a tot el traçat, nous accessos, zones de descans i protocols efectius d'actuació.

L'entitat vol que la denúncia serveixi perquè les administracions competents assumeixin responsabilitats i corregeixin la manca de previsió que, asseguren, està llastant greument la mobilitat per les autopistes alliberades fa just un any —el tram nord de l'AP-7, l'AP-2, la C-32 nord i la C-33—.

Els veïns dicten sentència: les administracions, culpables

Els veïns consideren que els problemes que acumulen els últims mesos les vies ràpides alliberades són responsabilitat d'aquestes administracions i la seva manca de previsió. En aquest sentit, consideren que s'està intentant generar un clima d'opinió que justifiqui la introducció de mesures de pagament per circular, com la vinyeta, afavorint els interessos de les grans empreses constructores del sector.

«Els que volem que siguin públiques les vies i no es privatitzin, volem que es fiscalitzi l'actuació bàsica de l'administració, no permetin que es posi la vida de les persones en perill i es deixin de fer postureig polític a les operacions sortides i tornada. No pot ser que hi hagi més d'un 300% d'augment de persones atropellades dins de l'autopista», ha assegurat el portaveu de 'Mai Més Peatges', Llorenç Navarro.

Denuncien una reducció dels recursos per a mantenir la seguretat

Entre els punts bàsics de la denúncia presentada, hi ha la supressió del servei de grua ràpida per retirar vehicles avariats o accidentats en menys de 20 minuts des de l'alliberament. En aquest sentit, recorden que hi ha hagut un increment d'accidents greus i mortals registrats, en molts casos, en poques hores de diferència i en zones molt properes.

Així mateix, el text retreu a les administracions que s'hagin reduït els recursos per a mantenir la seguretat i garantir la fluïdesa del trànsit, especialment a partir de l'obligatorietat de desviar tot el trànsit pesant cap a l'autopista amb el pretext d'alliberar la carretera N-340.

El Montsià, l'única comarca catalana sense accessos a l'AP-7

'Mai Més Peatges' insisteix que cal construir nous accessos a l'autopista AP-7 a Catalunya i a la Comunitat Valenciana. És especialment flagrant el cas del Montsià, l'única comarca catalana que encara no en té cap, ha recordat un altre dels portaveus, Enric Lange. Segons ha dit, el tram entre Amposta i Ulldecona és conegut per la seva alta accidentalitat i, en canvi, queda comprès en un tram de 25 quilòmetres sense accessos.

La denúncia també assenyala deficiències en les tanques de contenció i apunta com a zona més crítica el pas de l'AP-7 sobre l'Ebre a Amposta, amb una «dèbil barana per a vianants».