Busos de manifestants

Unes 200 persones van en bus des de Tarragona per anar a la manifestació de la Diada

L'assemblea local valora positivament la mobilització tot i que queda lluny de les grans concentracions d'anys enrere

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Tarragona ha reunit 200 persones per anar en autobús cap a la manifestació que aquest diumenge a la tarda s'ha fet a Barcelona. Finalment els assistents es van repartir en quatre autocars que han sortit a quarts de dues del migdia des de la rambla President Lluís Companys en direcció la ciutat comtal. Principalment han estat persones de Tarragona, però també d'altres municipis com la Canonja o el Catllar.

La secretària de l'ANC de Tarragona, Maria José Jerez, ha valorat positivament el nivell de mobilització assolit i ha reconegut que no esperaven tants assistents. Tot i això, el nivell de mobilització queda lluny d'anteriors Diades, quan havien aconseguit omplir fins a 30 autobusos.

«Pensàvem que costaria més. L'actualitat política no augurava massa bona resposta i som els primers sorpresos en veure la gent que s'ha inscrit a última hora», ha explicat Jerez, que ha relacionat aquest últim increment d'inscripcions amb les informacions que han sortit als mitjans els darrers dies. «Suposo que ha contribuït a que molta gent vulgui sortir de casa», ha afirmat.

Jerez ha comentat que tot i la davallada en el nombre de manifestants, enguany «és tot un èxit haver pogut fer quatre autobusos». La secretària de l'entitat ha valorat també que "molta gent va en vehicle privat" fins a Barcelona i que seran moltes les persones del Camp de Tarragona que participaran en la manifestació.