La capçalera de la manifestació celebrada a Tarragona per defensar la sanitat pública

Protesta a Tarragona per defensar la sanitat pública: «molt descontentes»

Els manifestants reclamen visites 100% presencials als CAP i denuncien la precarietat laboral dels sanitaris

Unes 200 persones s'han manifestat a Tarragona aquest dijous en defensa de la sanitat pública. Una concentració on s'han fet diverses reclamacions d'aquest servei públic i ha recorregut els carrers del centre de la ciutat i ha culminat amb la lectura d'un manifest a la Rambla.

En aquest sentit, els manifestants han exigit que les visites als Centres d'Atenció Primària (CAP) tornin a ser 100% presencials. També han demanat que el nou sistema telemàtic només s'utilitzi per tramitar receptes informes o baixes i altes.

A més, han denunciat la precarietat que viu el sector sanitari i han aprofitat per reclamar millores laborals.

«Estem molt descontentes amb l'atenció als CAP, volem que ens visitin la doctora de capçalera i la infermera de referència presencialment», ha dit Silvia Labodia, portaveu del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública.

«El problema són els contractes precaris»

La capçalera amb el lema 'Defensem la nostra sanitat pública' ha arrencat aquest dijous a vespre des de la Imperial Tarraco i ha marxat pels carrers de Prat de la Riba i Gasòmetre fins a enfilar el carrer Unió.

Els manifestants han cridat consignes en contra del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i també contra les retallades, com ara 'la sanitat no és un negoci' o 'retallar en sanitat és assassinar'. La manifestació ha acabat a l'estàtua dels Despullats amb la lectura d'un manifest, després de recórrer un tram de la rambla tarragonina.

Coincidint amb el Dia Mundial de la Salut, el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública ha entregat aquest matí 4.558 firmes als responsables dels serveis territorials de Salut de Tarragona, les quals han recollit en els darrers nou mesos.

D'aquesta manera, han denunciat la precarietat laboral que pateixen els sanitaris. «Volem més contractació de personal, el senyor Argimon ens diu que tenen problemes per contractar, el problema són els contractes precaris», ha manifestat Labodia.

En aquest sentit, també ha afegit una situació laboral que es viu al territori: «A l'Hospital Joan XXIII hi ha infermeres contractades a vuit hores setmanals i això és molt indignant».

Així mateix, també han demanat que se substitueixin els professionals que s'han jubilat al CAP Jaume I i que s'ampliï aquest equipament així com el de la Granja.

«No volem trossets sinó el pa sencer, posar dues hores més de ginecòleg al CAP no resolt la manca de professionals, volem que es faci gran, ja que fa anys que diuen que l'ampliaran; també volem que el CAP Jaume primer, un dels més saturats, també l'ampliïn», ha exigit la portaveu.