L'Audiència de Tarragona.

Tarragona tindrà per primer cop una dona com a nova fiscal en cap

Maria José Osuna rellevarà Xavier Jou en aquesta posició

La Fiscalia de Tarragona tindrà nova fiscal en cap. I, per primer cop en la història, una dona assolirà aquesta plaça a la demarcació. Un fet que succeeix després de la renúncia de l'actual fiscal en cap a la reelecció.

Aposten per Maria José Osuna

L'actual fiscal en cap, Xavier Jou, ha estat en el càrrec des del juny del 2006. Després de tres mandats en aquesta posició —de cinc anys cadascun— Jou ha decidit renunciar a la reelecció i no tornar a ocupar aquest càrrec.

Per tot plegat, l'aposta del Consell Fiscal és la de Maria José Osuna. Ella serà la nova cap fiscal després de ser proposada aquest dimecres. Osuna està destinada a aquesta fiscalia des de fa 34 anys, per la qual cosa és una «profunda coneixedora de la mateixa», recull en un comunicat la Fiscalia General de l'Estat.

El Consell Fiscal ha proposat Osuna, que és tinent fiscal des de l'any 2006, per ocupar el càrrec i ara demanarà al Consell de Ministres que certifiqui el seu nomenament. Posteriorment la decisió serà publicada al Butlletí Oficial de l'Estat.

El fins ara fiscal en cap de Tarragona, Xavier Jou, al seu despatx de l'Audiència Provincial
L'actual responsable provincial renuncia a la reelecció del càrrec, que ocuparà per primer cop una dona | ACN