Imatge d'una maquinària.

Mercaderies per l'Interior lamenta que el Corredor Mediterrani avanci pel litoral

Les obres d'adequació del túnel de Roda de Berà confirmen que no hi ha variacions en el traçat previst

El comissionat del govern espanyol pel Corredor Mediterrani, Josep Boira, va anunciar fa pocs dies els nous treballs d'implementació de l'ample estàndard de via. Seran uns treballs que es faran al túnel de Roda de Berà, entre Sant Vicenç de Calders i Torredembarra. 

L'anunci ha provocat les crítiques de la plataforma Mercaderies per l'Interior, que veuen com el traçat del Corredor es manté invariable. «És la confirmació definitiva que no tenen cap intenció real de corregir l’error històric que estan cometent al seu pas per Tarragona», lamenten en un comunicat. La plataforma fa temps que demana que els trens de mercaderies passin per l'interior, aprofitant les vies de l'AVE, lluny dels nuclis més habitats.
 

«Nul·la voluntat de diàleg i escolta»

Pel portaveu de la plataforma, Eugeni Sedano, aquest és un nou exemple del «buit al nostre territori» que està fent l'administració. «Estan repetint l'error de tirar pel dret i renunciar al diàleg i l’escolta», afirma Sedano. A banda de l'afectació per «la seguretat dels veïns», l'entitat recorda que el traçat manté una «proximitat alarmant» amb l'Amfiteatre romà.

Una planificació «irresponsable» del litoral de Tarragona que «expulsa els passatgers de les ciutats per donar prioritat absoluta als trens de mercaderies», conclouen. Des de Mercaderies per l'Interior lamenten que la seva proposta «ni tan sols ha estat analitzada de manera rigorosa» pels responsables del Ministeri de Transports.