Imatge d'una caixa d'un supermercat Mercadona amb un cartell anunciador de la campanya Operació Quilo

Mercadona posa a disposició de l'Operació Quilo les seves botigues de Tarragona

Els 34 establiments de la companyia a la demarcació permetran els seus clients fer donacions monetàries

Les 34 botigues que Mercadona té a les comarques tarragonines en l'Operació Quilo de Primavera que organitza la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments del 30 de maig al 4 de juny. En aquest sentit, la cadena de supermercats ha posat a disposició de la campanya els seus punts de venda per a recaptar fons. Així, els clients podran fer les seves donacions monetàries, múltiples d'un euro, quan passin per caixa.

Segons ha informat la companyia en un comunicat, les quantitats donades pels clients es transformaran en aliments que es lliuraran a cadascun dels bancs d'aliments participants. Mercadona ha assenyalat que «col·labora en aquesta iniciativa social amb el compromís d'animar els clients a participar en aquest esdeveniment solidari».

L'Operació Quilo Virtual es va posar en marxa ara fa dos anys, el maig del 2020, arran de la pandèmia, moment en què es va canviar la donació física d'aliments per la donació monetària. En aquest sentit, aquesta tipologia s'ha mantingut en les darreres edicions de l'Operació Quilo.

Mercadona ha donat més de 300 tones d'aliments i productes de primera necessitat aquest 2022

D'altra banda, durant els primers quatre mesos del 2022, Mercadona ha donat 304 tones d'aliments i productes de primera necessitat a 24 entitats socials i organitzacions benèfiques de les comarques de Tarragona amb què col·labora, entre elles set menjadors socials i el banc d'aliments. En aquest sentit, aquesta donació equival a 5.607 carretons de la compra.

Totes aquestes iniciatives solidàries de Mercadona s'emmarquen en una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de la companyia. En aquest sentit, la cadena de supermercats ha explicat que «un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és compartir part de tot el que en rep».

A més de participar en la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.