Vaixell a port.

Les estibadores proposen mesures per «superar la situació d'embús» al Port de TGN

Les empreses busquen desencallar el conflicte obert amb els treballadors

Les estibadores del Port de Tarragona han anunciat que presentaran als treballadors una bateria de mesures per reforçar els equip de treball i els serveis, que suposarien, segons els seus càlculs, un increment del 30% de la capacitat operativa del port. L'objectiu és «superar la situació d'embús» en les tasques i els serveis que presten als vaixells i «recuperar la normalitat» a la infraestructura.

El Port de Tarragona calcula que el conflicte ha reduït un 45% la descàrrega de cereals a l'agost, i ha instat les parts a arribar a un acord. La proposta de les empreses passarien per assignar el personal portuari disponible a les tasques més productives i per contractar i formar tot el personal homologat identificat a Tarragona.

Amb aquestes dues mesures les estibadores consideren que podrien atendre més bucs de manera immediata, però no descarten buscar alternatives coordinades per a la incorporació de treballadors ja habilitats, si no fossin suficients.

La proposta, afirmen les empreses en un comunicat, respon a la petició de l'Autoritat Portuària de Tarragona de superar el «coll d'ampolla» en les operacions i el desviament de vaixells a altres ports, causat, subratllen, per la «ralentització de les feines per part dels estibadors durant les setmanes anteriors». Alhora, afegeixen, dona resposta a les «demandes públiques» dels treballadors de reforçar el personal habilitat per a aquestes tasques.

Les mesures també pretenen donar una «resposta ràpida» a la situació «complexa» generada pel context de la guerra d'Ucraïna i les seves conseqüències.