El peatge de l'AP-7 de Vila-seca en obres

Adjudicat el desmantellament de peatges de l'AP-7 i l'AP-2 a Tarragona

El contracte inclou conservar i adequar la calçada «al nou model d'explotació»

L'alliberament de l'AP-7 va iniciar-se l'1 de gener de 2020. En aquest moment va ser quan es van aixecar les barreres dels peatges entre Alacant i Tarragona. Poc més d'un any i mig després, el 31 d'agost de 2021, es va completar la gratuïtat de tota l'autopista AP-7, sumant també l'alliberament de l'AP-2.

Un cop acabada la concessió d'aquestes dues autopistes que passen per les comarques tarragonines, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) ja ha signat un nou contracte per conservar-les i explotar-les.

En aquest sentit, ha adjudicat un contracte per 17,8 milions d'euros i inclou el tram de les autopistes AP-7 i AP-2 que passen per Tarragona i Terres de l'Ebre, alliberades des d'inici de setembre.

Desmantellament i adequació

El nou model dels contractes de servei per conservar i explotar la xarxa de carreteres de l'Estat preveu oferir «un servei integral de mobilitat a l'usuari», millorar l'estat de les carreteres i «optimitzar els recursos públics».

En aquest sentit, el contracte inclou el desmantellament de les infraestructures dels peatges i adequar la calçada «al nou model d'explotació». Aquest té una durada de dos anys, amb possibilitats de pròrroga de tres anys.

Els trams afectats van des del punt quilomètric 181 al 232 a l'AP-2 i del 207 al 258 a l'AP-7. També afecta les àrees de servei del Penedès, Medol i Alt Camp (AP-7) i Montblanc (AP-2).
 

S'inclouen actuacions per vigilar i atendre accidents, assegurar la vialitat a l'hivern, controlar els túnels i les comunicacions, revisar l'estat de la via i fer estudis de seguretat.