Imatge virtual de la distribució de l'estació intermodal prevista, amb vies a dos nivells i passarel·les i escales per canviar d'andanes

L'estació intermodal de Vila-seca fa un pas més: encarreguen l'estudi informatiu

El Ministeri de Transports ha anunciat que hi destinarà prop de 350.000 euros

L'estació intermodal de Vila-seca segueix fent passes endavant per esdevenir una realitat. Aquest divendres, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha anunciat que ha encarregat l''Estudi Informatiu de l'estació intermodal en l'àmbit de Tarragona' a Ineco, Societat Mercantil Estatal. L'encàrrec compta amb un pressupost de 348.560,65 euros.

Segons ha explicat el Mitma en un comunicat, «aquest estudi informatiu pretén aprofitar l'oportunitat que ofereix el nus de Vila-seca de connectar la xarxa d'alta velocitat i la xarxa convencional, plantejant una nova estació intermodal en aquesta ubicació, que manté a més la proximitat a l'aeroport de Reus, en un entorn de molt bones connexions viàries».

Cal recordar que el passat mes d'abril es va anunciar que es descartava ubicar l'equipament a tocar de l'aeroport de Reus a la T-11. En aquest sentit, es va confirmar que l'estació intermodal aniria al terme municipal de Vila-seca, que estarà construïda l'any 2026 i que suposarà una inversió d'uns 35 milions d'euros.

L'estudi informatiu tindrà un cost de gairebé 350.000 euros

L'abast de l'estudi informatiu a redactar, que tindrà un cost de gairebé 350.000 euros, serà el necessari per a servir de base als processos d'informació pública i d'audiència a les administracions —o informació oficial— establerts en la legislació ferroviària vigent i en la legislació ambiental.

Així mateix, l'encàrrec inclourà la prestació de serveis d'enginyeria (consultoria i assistència) per a la realització dels esmentats tràmits, anàlisis d'al·legacions i obtenció de la Declaració d'Impacte Ambiental, fins a l'aprovació definitiva de l'Estudi.