Treballadors de la indústria del metall de Tarragona protestant davant la seu d'AMPETA

Mobilització de treballadors a Tarragona per exigir un conveni just i un salari digne

CCOO i UGT de Catalunya han fet una convocatòria aquest 6 de juliol

Els sindicats CCOO i UGT de Catalunya van fer una convocatòria per aquest 6 de juliol sota el lema 'Salari o conflicte: salaris dignes per un conveni just'. Una mobilització davant el bloqueig general de la negociació col·lectiva sectorial, especialment en el capítol salarial. 

Ja fa un mes es van concentrar a Madrid uns 1.500 sindicalistes integrants de les meses negociadores bloquejades o en conflicte. Llavors, els sindicats ja van traslladar a la negociació dels convenis col·lectius les demandes sindicals a l'AENC.

Principalment, es tracta de les pujades salarials de, com a mínim, el 3,5% per aquest 2022, un 2,5% pel 2023 i un 2% per l’any 2024. En tots els casos, incorporant clàusules de revisió salarial que garanteixin el poder adquisitiu dels treballadors i les treballadores. 

La mobilització del 6 de juliol

Els sindicats han convocat aquesta concentració a fi de denunciar aquests bloquejos i proposar solucions. Hi haurà un acte central a Barcelona, davant la seu del Foment del Treball a Barcelona.

En canvi, a Tarragona, se celebrarà a les 11 hores a la Universitat Rovira i Virgili una assemblea de delegats i delegades de la indústria de la demarcació.

Una mobilització a la qual s'ha sumat el sector del metall de Tarragona. Es concentraran conjuntament delegats i delegades del metall de CCOO i UGT davant la seu de la patronal APEMTA per exigir-li un conveni just i un salari digne.

El Conveni del metall de la província de Tarragona es troba amb una proposta de la patronal inassumible no només en matèria salarial, no vol assumir uns increments molt proporcionals a la pujada del cost de la vida.

A més, pretén que quedin compensats o absorbits amb altres plusos que ja cobren les persones que treballen al sector, i sense clàusula de revisió salarial. La patronal també planteja retallar drets ja consolidats.

Un centenar de treballadors es mobilitzen

Més d'un centenar de persones han protestat aquest dimecres a Tarragona per exigir un salari «digne» i unes condicions laborals «justes». Els treballadors de la indústria del metall s'han concentrat davant de la seu de l'Associació Provincial d'Empresaris del Metall de Tarragona (APEMTA) per denunciar que la patronal els vol «retallar drets» ja adquirits.

CCOO i UGT-FICA, juntament amb els components de la Representació Social a la Mesa Negociadora del Conveni, estan negociant el nou conveni del sector.

Els sindicats consideren que les propostes d'APEMTA fetes fins ara són «forassenyades»: «Si no canvien d'actitud ens aboquen al conflicte, i no descartem una vaga general», ha manifestat el secretari general de CCOO d’Indústria, José Martín.