Imatge dels dos creuers que aquest diumenge van atracar al Moll de Balears

El Moll de Balears del Port de Tarragona, premiat en la Nit de les Infraestructures

La infraestructura, destinada als creuers, es va inaugurar el passat mes d'octubre

El Port de Tarragona va ser premiat aquest dilluns en el transcurs de la 6a edició de la Nit de les Infraestructures, organitzada pel Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya (CAdIC). En aquest sentit, l'organisme tarragoní ha rebut un premi com a reconeixement i menció especial per la infraestructura del Moll de Balears.

L’acte, que es va celebrar a l’auditori de Foment del Treball a Barcelona, va estar president per Joaquim Llansó, vicepresident del CAdIC. Carles Segura, director del departament d’Infraestructures i Conservació del Port de Tarragona, va ser l’encarregat de rebre el premi, en nom de tot l’equip de professionals que va fer possible una infraestructura com és l’actual Moll de Balears.

Després de recollir el guardó, Segura es va mostrar molt agraït per aquest reconeixement i va deixar constància de la importància del treball de tot l’equip per dur a terme un projecte d’aquesta envergadura.

Una inversió de més de 30 milions d'euros

El Moll de Balears, que es va inaugurar el passat mes d'octubre, està inicialment destinat al tràfic de creuers, amb dues línies d’atracada, una exterior de 460,44 metres i una interior de 271,33 metres i una esplanada de 4,1 Ha. La inversió en aquesta infraestructura va ser superior als 30 milions d'euros, permetent una important millora en l'operativa de creuers al Port de Tarragona.

El jurat de la 6a edició de la Nit de les Infraestructures van destacar també que l'obra premiada, la fase 1 del Moll Balears, ja ha preparat la infraestructura necessària per poder habilitar la connexió de creuers a la xarxa elèctrica durant la seva estada a port quan es requereixi. Així mateix, també s'ha posat en valor que s’han habilitat cinc connexions que permeten la connexió elèctrica d’embarcacions auxiliars.