Imatge del Museu del Port

El Moll de Costa del Port encara el cap de setmana amb una jornada plena d'activitats

El Museu del Port posa a l'abast de la ciutadania un seguit d'actes per a tots els públics

El Moll de Costa del Port de Tarragona ha preparat per a aquest cap de setmana diverses activitats culturals dirigides a tots els públics. La institució posa a l'abast dels tarragonins les seves instal·lacions per a poder gaudir d'unes jornades molt entretingudes.

Les activitats engegaran dissabte a la tarda

El Museu del Port començarà a partir de les 18 hores del dissabte 6 de novembre l'activitat 'Coneix el nou Museu del Port de Tarragona', activitat que es repetirà l'endemà a les 12:30 hores, i que consisteix en una visita guiada totalment gratuïta per presentar el nou espai inaugurat, que conté una museografia renovada. 

El diumenge, a més de repetir l'activitat del dia anterior, es llegirà el conte 'En Bum i el tresor del pirata' amb la Companyia Homenots, que pertany a l'11a edició del cicle 'La mar bressol de contes. Contes des del bressol' i que organitza l'activitat conjuntament amb la Biblioteca Pública de Tarragona. Es realitzarà al Museu del Port i ve adreçada a famílies amb infants a partir de 4 anys.

Per poder gaudir d'aquestes activitats, caldrà fer una reserva prèvia al correu electrònic del Museu del Port museuport@porttarragona.cat

Durant la setmana també s'organitzen activitats

El Museu s'ha obert al públic després d'una remodelació que ha suposat una completa transformació de l'espai i del discurs museístic; i el seu horari actual és de dimarts a dissabtes de 10 a 13 i de 16 a 19 hores, mentre que els diumenges i festius l'horari d'obertura és des de les 11 fins a les 14 hores. Dilluns roman tancat.

El pròxim dimarts 9 de novembre, la institució reprendrà les activitats culturals amb 'vine al Museu i pesca la història', a les 18 hores. Caldrà fer reserva prèvia al correu electrònic del Museu i serà una activitat adreçada a famílies amb infants a partir de 6 anys.

El Moll de Costa també vol organitzar activitats per a tota la família i pels centres educatius de la ciutat de Tarragona, i és per això que ha planejat 'L'Art de la Sostenibilitat: Emoció, Reflexió, Acció' al Refugi 1, una proposta gratuïta que caldrà reservar en aquest enllaç.

El Museu dedicarà gran part de les seves instal·lacions per les exposicions

'Activistes per la vida' de Gervasio Sánchez al Tinglado 2 i 'El fabulós món del cinema' al Tinglado 1 són el nom que reben dues de les exposicions que el Museu del Port tindrà a l'abast del públic. La primera durarà fins a final de gener de l'any que ve, i es basa en una mostra fotogràfica sobre activistes dels drets humans i ambientals a Amèrica Central.

Per altra banda, la segona consisteix en un recull de fotografies i peces relacionades amb el món del cinema i estarà disponible al públic des d'aquest divendres i fins al 12 de desembre. Totes dues exposicions tenen entrada lliure.

Per acabar de culminar la gran varietat d'activitats que el Moll de Costa ha organitzat, el dimecres 10 de novembre a les 18:30 hores, la presentació del llibre 'Ciutat, Port i Territori. Cartografia històrica de Tarragona (s. XVII-XIX)' de Patricia Terrado. L'escrit ha estat el guanyador del VIII Premi Investigació Port Tarragona i es presentarà al Teatret del Serrallo.