Joan Pedrerol

Mor Joan Pedrerol, expresident de l'AEQT i president del Consell Social de la URV

La cerimònia se celebrarà aquest pròxim diumenge al municipi de la Pobla de Segur

Tarragona diu adeu a Joan Pedrerol, expresident de l'AEQT i president del Consell Social de la URV. Pedrerol ha mort aquest divendres als 67 anys. La cerimònia se celebrarà aquest pròxim diumenge al municipi de la Pobla de Segur. 

Joan Pedrerol va néixer l'any 1954 a Vilafranca del Penedès. Tot i això, ha tingut una vinculació molt estreta amb la ciutat de Tarragona. Ha format part de diverses empreses del sector petroquímic, començant la seva trajectòria a Paular SA, la qual forma part actualment de Repsol.

L'any 2012 va començar a exercir de president de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i ho va fer fins al 2014. Fins al mateix any va ser el responsable del complex industrial de Repsol a Tarragona, on va començar l'any 2008.

Actualment era president del Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili (URV), on ocupa aquesta posició des del 2015. A més, va ser vocal del consell d'administració del Consorci d'Aigües de Tarragona i de l'Autoritat Portuària de Tarragona. 

També era un apassionat del món casteller i va formar part dels Castellers de Vilafranca.

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha expressat el seu condol a la seva família i ha titllat Joan Pedrerol de ser «un home brillant i pròxim».