Imatge de Ramon Pedrós, en una compareixença al Parlament de Catalunya

Mor el periodista Ramon Pedrós, excap de premsa de Jordi Pujol

Va ser director del 'Diari de Tarragona' i actualment residia a Cambrils

El periodista Ramon Pedrós, nascut a Lleida l'any 1947, ha mort aquest dimarts després d'una llarga malaltia. Pedrós va ser cap de premsa de Jordi Pujol durant una dècada i entre altres càrrecs va exercir com a director del 'Diari de Tarragona' entre 2006 i 2008. Actualment residia a Cambrils, on aquest dimecres es farà el seu funeral, a partir de les 16.30 hores al Tanatori.

Una important etapa de la seva vida va estar vinculada al president de la Generalitat, Jordi Pujol, sent el cap de la seva oficina de premsa durant una dècada, entre 1988 i 1998. Aquesta dècada amb Pujol va recollir-la en diversos llibres, publicats a principis dels 2000: 'La volta al món de Jordi Pujol' (2002), 'Jordi Pujol a les espanyes: de Madrid al Tròpic de Capricorn' (2003) i 'Jordi Pujol, cara i creu d'una llegenda' (2004).

Pedrós va tenir una important carrera com a escriptor i periodista, sent corresponsal a Moscou del diari 'ABC', TVE i l'agència EFE. Posteriorment, va ser corresponsal a Washington i també a Brussel·les, vinculat amb la televisió pública espanyola. A Catalunya va dirigir els diaris 'Metro', 'La Mañana' i 'Diari de Tarragona'.