Un agent dels Mossos d'Esquadra amb una motocicleta

Móra d'Ebre i Montblanc recuperaran el servei de Trànsit dels Mossos d'Esquadra

El Departament d'Interior recuperarà 49 agents de Mossos d'Esquadra en els sectors de Trànsit que es van eliminar des de l'any 2016

Des de l'any 2016, sis regions de Catalunya van veure com perdien el sector de Trànsit dels Mossos d'Esquadra. Un canvi que va provocar que el servei passes de 22 comissaries a 16, motiu pel qual van desaparèixer els agents dedicats al trànsit d'aquestes àrees.

En concret, les regions afectades eren Montblanc, Móra d'Ebre, Olot, Sant Feliu de Guíxols, Mataró i Igualada. Ara, després de moltes queixes d'aquestes àrees, el Departament d'Interior recuperarà 49 agents de Mossos d'Esquadra d'aquests sis sectors que s'havien perdut.

Segons la conselleria, la falta d'aquests agents en aquestes zones provocava que els agents convencionals, els de l'Àrea Bàsica Policial, haguessin d'atendre sovint accidents de trànsit i no poguessin ocupar-se de les seves tasques habituals.

El motiu de la decisió

La conselleria d'Interior, segons ha explicat el propi departament, vivia una manca de recursos l'any 2016. Això, sumat a la impossibilitat de convocar noves places d'agents i la necessitat de cobrir altres prioritats, va fer prendre la decisió d'eliminar 6 de les 22 àrees de trànsit que hi havia en diferents comissaries del territori. 

Una eliminació que no es va fer de cop, sinó que es va decidir que cada vegada que algun dels seus agents abandonés la unitat per la causa que fos, no es reemplacés. Així, en els últims anys s'han perdut 49 agents pertanyents a aquestes unitats fins a fer-les gairebé inexistents.

Agents dels Mossos d'Esquadra fent control de trànsit en un carretera
Els ajuntaments que havien perdut agents de l'especialitat demanaven al departament recuperar efectius | ACN

La problemàtica de la manca d'agents de trànsit

Les comissaries dels municipis esmentats van notar aquesta pèrdua d'agents. Com que no tenien policies encarregats específicament de les qüestions de trànsit, quan hi havia un accident a la seva regió havien d'esperar que hi anessin els agents de trànsit de la regió més propera o que hi anessin els agents de seguretat ciutadana, que llavors deixaven d'ocupar-se a les seves tasques habituals.

«Si hi havia un accident a Piera (Anoia), la comissaria encarregada de gestionar la situació, la d'Igualada, podia esperar que hi anés la de Manresa (a 40 km) o anar-hi ells mateixos (a 20 km). Però si hi anaven des d'Igualada, els que hi anaven no eren agents de trànsit sinó agents de l'Àrea Bàsica Policial, que deixaven de fer altres tasques», ha exposat aquest dimecres el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena.

Segons el conseller, aquesta manca de recursos provocava moltes disfuncions i els alcaldes dels municipis afectats es queixaven de la situació.

Per això, Interior ha decidit recuperar aquests sis sectors de trànsit que s'havien perdut: Igualada, Mora d'Ebre, Montblanc, Olot-Ripoll, Sant Feliu de Guíxols-Cost Brava i Mataró-Maresme.

Ho faran destinant a aquestes àrees efectius de nova fornada: tant dels que estan ara mateix a l'escola policial com de les 800 noves places que estan convocades per aquest any.

Elena ha explicat que és una decisió que va en la línia del departament de "fer una policia de proximitat" i que la intenció és que aquestes 49 places es puguin cobrir ja en els propers mesos.