La platja de Segur de Calafell

Des de Sitges a l'Hospitalet: la reclamació dels municipis per a les seves platges

Els municipis insisteixen a protegir la costa amb una gestió unitària

Front comú dels municipis de la costa central i tarragonina per reclamar una protecció de les platges de forma unitària. D'aquesta manera, les localitats des de Sitges fins a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant han tornat a aixecar la mà amb un nou manifest.

L'objectiu principal que s'ha manifestat és garantir les platges com a espais de salut i activitats econòmiques mantenint l'equilibri d'usos humans i ecosistèmics. Això es vol fer gestionant el litoral d'acord amb els tres pilars del desenvolupament sostenible: la viabilitat econòmica, l'equitat social i la sostenibilitat ambiental.

A partir d'aquests tres pilars, el manifest compta amb 8 punts en els quals es fa referència a diverses qüestions. En aquest sentit, reivindiquen la renaturalització de les platges, la creació d'una unitat de gestió i la conscienciació dels sectors econòmics i de la ciutadania en aquesta mateixa línia.

A més a més, revisar el sistema de neteja de la sorra, acordar la gestió del creixement del nivell del mar i afrontar l'erosió del litoral són altres aspectes que demanen consensuar.

Actualment, la Taula de Municipis per a un Litoral Sostenible la formen: Sitges, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Cunit, Calafell, el Vendrell, Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Vila-seca, Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp i Vandellòs i Hospitalet de l’Infant.