Els participants a la Taula per un Litoral Sostenible.

Municipis del litoral del Penedès i Tarragona s'uniran en una associació

Volen impulsar un front comú per reclamar ajudes i millores a la Generalitat i l'Estat

Calafell ha acollit aquest dimecres 15 de desembre la segona trobada presencial de la Taula de Municipis per un Litoral Sostenible. La reunió ha servit per acordar la constitució d'una associació mitjançant la qual els municipis puguin fer un front comú.

L'objectiu d'aquesta iniciativa serà posar en comú els problemes que té la costa i reclamar ajudes i millores a la Generalitat i l'Estat. En la pròxima trobada de la taula, prevista pel mes de març, es definirà quina serà la forma jurídica que s'adoptarà.

La lluita per protegir el litoral

Aquest dimecres a Segur de Calafell s'han exposat diferents iniciatives adoptades pels municipis en la lluita per protegir el litoral. Han estat presents a la trobada un total de setze municipis des de Sitges fins a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. També hi han participat representants de la Generalitat i de Costes de l'Estat.

La Taula per un Litoral Sostenible va néixer a principis del 2020, amb una trobada inicial a Coma-ruga. Es van convocar els municipis de la costa del Penedès i Tarragona, per definir estratègies comunes en un context de retrocés del litoral. L'arribada del coronavirus el març del 2020 va fer que aquella primera trobada no hagi tingut continuïtat fins gairebé dos anys després.