Interior del nou Museu del Port de Tarragona

El Museu del Port celebra el 22è aniversari amb una munió d'activitats durant el maig

L'equipament participa en la Nit dels Museus, impulsa una ruta de natura per mar i celebra el Dia Internacional dels Museus

El Port de Tarragona celebra diverses activitats al voltant del 22è aniversari del Museu del Port. Una programació que s'allargarà durant tot el mes de maig, on s'inclou la participació en activitats com la Nit dels Museus, el Dia Internacional dels Museus o el Festival Tarraco Viva.

Durant aquesta celebració s'han organitzat munió d'activitats. Totes aquestes convidaran a gaudir de la natura amb una ruta familiar per observar les gavines des del mar, com viatjar per la història portuària tarragonina dins del renovat Museu, participar en un escape room de misteri o escoltar un trio jazzístic al Museu.

La primera activitat és 'Viatgem per la història del Port'. Una visita teatralitzada al recinte museístic on diferents personatges presentats en la darrera dècada de la programació del Museu, conviden a recórrer l'itinerari històric del Port.

L’activitat gratuïta es fa aquest divendres, 13 de maig de 2022, a les 20 hores i cal fer reserva prèvia a museu@porttarragona.cat

El Museu obre durant la nit

En el marc de la Nit dels Museus, el dissabte 14 de maig, el Museu del Port romandrà obert ininterrompudament de 16 a 24 hores. A més, a partir de les 19 hores, es participarà en el 8è Viatge a la Constel·lació Museu.

Aquesta serà una visita guiada nocturna pels museus i institucions culturals de la ciutat de Tarragona. La inscripció és de 2 euros per participant i s'ha de comprar a la pàgina web del MNAT.

Així mateix, a partir de les 19 hores i fins a les 21 hores, la Petita Nit dels Museus ofereix als infants a partir de 3 anys diverses activitats que conviden a passejar, trastejar i reconèixer elements marítims i portuaris.

L’activitat 'Pescadores, remendadors... Escolleix la teva manualitat!' consisteix en un taller de manualitats on els infants de 6 a 10 anys crearan les seves decoracions de pescadores, remalladors i peixos, de les 19 a les 21 hores.

I acoloriran les imatges de l'últim conte de la col·lecció ‘Petit Museu’ en l’activitat 'Pinta el conte de Vicenta, la peixatera!' on descobriran a Vicenta, venedora de peix a Tarragona. L’activitat està adreçada a infants de 3 a 5 anys en horari de les 19 a les 21 hores.

En un horari més tardà, de les 21 a les 23 hores, en l’escape room 'El misteri del pirata Joan Torrelles', els infants a partir de 10 anys resoldran les proves del terrible pirata Joan Torrelles que els ha empresonat al seu vaixell.

Imatge del Museu del Port
El Museu participa en la Nit dels Museus i celebra el Dia Internacional dels Museus | Port de Tarragona

Ruta de natura i Dia Internacional dels Museus

El cap de setmana d'activitats no acaba. El Museu del Port organitza per aquest diumenge 15 de maig, a les 11 hores, la ruta de natura 'Un mar de gavines!', una activitat familiar per observar les tipologies de gavines que es poden veure al Port de Tarragona. Tot això, mentre es fa el viatge en golondrina amb Ferran Aguilar, expert en natura.

Un cop acabat el cap de setmana, el pròxim dimecres, el Museu del Port fa un horari especial amb motiu del Dia Internacional dels Museus. Tanca l’activitat quotidiana amb un concert extraordinari, a les 20.30 hores, a càrrec de Trio Jazz.

Excel·lents intèrprets, Queralt Camps, Carles Gutiérrez i Pere Nolasc Turu, que amb músiques nòmades ses viatjarà entre les fronteres.

Ambdues activitats són gratuïtes amb reserva prèvia a museuport@porttarragona.cat atès l’aforament limitat.