Interior del nou Museu del Port de Tarragona amb alguns visitants

El renovat Museu del Port rep prop de 2.500 visitants en el seu primer mes d'obertura

L'equipament va reobrir portes el passat 17 de juliol

El nou Museu del Port Tarragona, que es va inaugurar el passat 17 de juliol, ha rebut prop de 2.500 visitants durant el seu primer mes d'obertura, segons ha informat l'ens. En aquest sentit, les visites individuals han estat les més nombroses amb 1.776 persones, seguides de les visites organitzades i actes organitzats pel Museu (584) i els esplais (130).  

Per procedència, el 75% de les persones de visitants del Museu del Port tenen com a origen l'Estat espanyol. Entre el públic estranger hi destaca França amb un 10% de visitants i Anglaterra amb un 4%. Amèrica del Sud, amb Argentina i Colòmbia aportant el major nombre de visitants, els països Bàltics i la resta d’Europa completen la xifra de visitants de fóra de Tarragona.

El renovat Museu del Port s’ha convertit en un atractiu familiar gràcies a la nova oferta museística incorporada en les obres de renovació. En aquest sentit, s'han incorporat activitats pensades específicament per a nens i joves i per gaudir junts en família, un fet que converteix l'equipament en molt recomanable per a tota mena de visitants.

No només les instal·lacions i serveis milloren l’experiència de la visita sinó també, i sobretot, la tasca de difusió que es fa des del mateix Museu del Port. L’objectiu del Museu, ha explicat el Port, «és que totes les persones que visitin els seus renovats espais aprenguin d'una manera lúdica, divertida i entretinguda».

Un Museu completament renovat

El passat 17 de juliol el renovat Museu del Port va obrir portes després d'una intervenció integral d'un any que ha donat com a resultat un millorat edifici i una renovació en el seu vessant museístic, mantenint la seva essència i història arquitectònica. Les instal·lacions ara gaudeixen d’un gran confort per la millora en climatització, l’accessibilitat i la comoditat de l’espai entre d’altres.

El nou projecte museogràfic del Museu del Port, idea elaborada per l’equip Cristià Blasi i executat per Expomon, consisteix en una reinterpretació integral de l’espai i dels seus continguts per aconseguir una experiència molt més emocionant, activa i moderna.

La realitat que presenta el Museu és un relat dividit en quatre temàtiques, 'Entre el mar i la terra', 'Fer-se a la mar', 'Treballar al Port' i 'Gaudir del Port', a més de dos àmbits generals finals, 'Port i territori' i 'Arqueologia subaquàtica'.

La nova museografia varia el format de l’anterior distribució, creant un recorregut més lineal en què la persona que el visita gaudeix d’un itinerari on es troba amb objectes nous. Així mateix se submergeix el visitant en les diferents temàtiques que l’espai exposa, amb un itinerari interior més íntim, personal i immersiu.