Imatge de la façana de l'Adrogueria-Celler Porta Comerç, de Montblanc

Els negocis centenaris de Tarragona que han rebut una distinció de la Generalitat

Els guardons es lliuraran el pròxim 17 de novembre en un acte al Palau de la Generalitat

La Generalitat de Catalunya ha distingit cinc negocis del Camp de Tarragona i dos de les Terres de l'Ebre amb el Premi Nacional als Establiments Comercials Centenaris. A tot el país s'han atorgat 33 distincions: 24 a comerços i mercats municipals centenaris per la seva trajectòria de cent o més anys de servei al comerç i 9 a establiments comercials i mercats amb 150 o més d'història.

En la categoria de 150 anys o més s'ha reconegut L'Adrogueria-Celler - Porta Comerç, fundada el 1800 a Montblanc, i la cistelleria Cal Blanco, oberta des del 1850 a Valls. Altres tres establiments del Camp de Tarragona i el Penedès que han rebut també el guardó en la categoria de 100 anys o més són Casa Borrull (1919) de Reus; la Farmàcia Mestres (1920) del Vendrell, i el mercat municipal de la capital del Baix Penedès, obert el 1887.

En aquesta mateixa categoria la Generalitat també ha premiat l'Hostal de l’Anton, fundat el 1891 a Batea, i Casa Asmundo, que dona servei des del 1912 a Sant Carles de la Ràpita.

El lliurament dels guardons es farà la pròxima setmana al Palau de la Generalitat

Segons ha explicat el Departament d'Empresa i Treball en un comunicat, el guardó reconeix els establiments comercials i mercats municipals en actiu que al llarg de més de cent anys han ofert un servei de qualitat i personalitzat als seus clients, tot adaptant-se als canvis en les necessitats de compra de la ciutadania que s'han anat produint al llarg de la seva trajectòria professional.

Enguany s'ha celebrat la 21a edició, corresponent a 2020, conjuntament amb la 20a edició, de 2019, que no es va poder convocar a causa de la Covid-19. L'acte de lliurament tindrà lloc el pròxim 17 de novembre al Palau de la Generalitat i comptarà amb la presència del president del Govern, Pere Aragonès, i el conseller d'Empresa, Roger Torrent.