Imatge aèria del foyer del Tecnoparc de Reus amb una trentena de persones durant la presentació de Techma Business School

Neix al Tecnoparc de Reus la primera escola de negocis de la regió de Tarragona

Techma Business School s'ha presentat aquest dimarts amb la previsió de començar els cursos el mes de febrer

Techma Business School ha presentat, aquest dimarts, la seva proposta formativa. La primera escola de negocis de la regió de Tarragona vol ser «una referència al territori en la formació de directius i professionals». Segons s'ha anunciat avui, el seu programa tindrà un enfocament especialment digital.

Simbòlicament, a les instal·lacions del Tecnoparc de Reus s'hi ha plantat un arbre commemoratiu del naixement de l'escola. Alba Campos, la seva directora, ha definit Techma com «un soci de referència per a les empreses del territori». El disseny de la programació s'ha fet amb vocació que sigui àgil.

L'objectiu és «adaptar-nos a les tendències i a les necessitats d'una economia canviant al ritme que marca la transformació digital». El claustre de professors el constituiran professionals en actiu dels respectius àmbits formatius. De la mateixa manera, els cursos que s'oferiran es dissenyaran en «paquets formatius a mida dels sectors i les empreses del territori».

A la presentació de l'escola de negocis hi ha participat Carles Prats, regidor d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus. Ha assegurat que el projecte «dona valor afegit al territori». El motiu és que «comptar amb una escola de negocis contribuirà a fer més competitives les empreses».

De fet veu Techma com un actiu de «la reactivació econòmica que impulsem des de l'Ajuntament». Una visió que reforça la política de col·laboració publicoprivada que manté el govern local. L'oferta formativa encara no s'ha posat en marxa i s'està dissenyant aquests mesos.

La previsió que té l'escola de negocis és arrancar el mes de febrer amb un postgrau en Màrqueting Digital en format presencial i digital. També en començarà un en Innovació en Recursos Humans i Ecosistemes Digitals. «El catàleg d'opcions serà ampli, amb màsters, postgraus, cursos intensius i de curta durada», ha exposat Gabriel Domènech, director de tecnologia de l'escola i exdirector del Clúster TIC Catalunya Sud.

L'oferta s'estructurarà en els camps de la tecnologia, la gestió, el màrqueting, les vendes i les competències bàsiques. S'obre també la possibilitat d'organitzar paquets formatius a mida si les empreses els requereixen. La seu de Techma serà al Tecnoparc de Reus, una ubicació que Alba Campos considera «idònia per ubicació, concentració d'activitat empresarial, espais disponibles i prestacions tecnològiques».