Imatge del Far de la Banya durant la Nit Literària del 2021

La Nit Literària del Port de Tarragona torna aquest divendres al Far de la Banya

Aquesta activitat cultural arriba enguany a la seva novena edició

Aquest divendres, el Far de la Banya del dic de Llevant tornarà a ser l'escenari de la IX Nit Literària del Port de Tarragona, una cita que ja ha esdevingut clàssica en els estius tarragonins. L'activitat, que començarà a les 22 hores, està organitzada conjuntament pel Museu del Port i per la Biblioteca Pública de Tarragona. Enguany, la temàtica escollida és l'apropament al mar a través de la literatura i les vivències dels lectors i lectores.

Tot i que no cal fer reserva prèvia per accedir a l'activitat que es durà a terme al Far de la Banya, l'aforament estarà limitat a 150 persones. En aquest sentit, l'accés al dic de Llevant amb vehicles privat s'obrirà a partir de les 21.30 hores i es tancarà a les 23.30 hores, quan l'esdeveniment hagi finalitzat.

Els textos que es llegiran durant la vetllada

Elss protagonistes de la IX Nit Literària del Port de Tarragona seran lectors i lectores dels barris del Serrallo i del Port, així com escriptors amb títols de temàtica marítima i professionals relacionats amb l’activitat portuària tant de gestió com de cultura i patrimoni. Tots ells estaran acompanyats per la música del tarragoní Eloi Duran, que ha creat la banda sonora de l'esdeveniment.

Entre aquelles persones que participaran en la lectura de textos de la IX Nit Literària hi ha Lurdes Malgrat, l'escriptora i directora dels Serveis Territorials del Departament de Cultura; Gerard Martí, director del Museu d'Història de Cambrils; Montse Adan, directora de Port-Ciutat del Port de Tarragona; Adrià Recasens, periodista i autor del Blog del Barri del Port; Carme Pedrol, serrallenca vinculada a diferents entitats del barri pesquer, i Josep M. Cruset, president del Port de Tarragona, acompanyat del seu fill Dídac.

Els textos que es llegiran durant la vetllada pertanyen a autors diversos, amb clàssics com Jacint Verdaguer, Joaquim Ruyra o Carlos Ruíz Zafón, i més actuals com la tarragonina Natàlia Romaní o Stefanie Kremser, escriptora i guionista alemanya.

Vespres al Museu del Port

D'altra banda, el Museu del Port ofereix enguany en la seva programació d'estiu una nova proposta, batejada com a 'Vespres al Museu'. Es desenvolupa tots dels divendres, a les 20 hores, des del 22 de juliol fins al 2 de setembre, moment en què el Museu obre les seves noves instal·lacions a tot el públic per oferir diverses activitats.

'Vespres al Museu' ofereix cada divendres una activitat teatralitzada amb personatges diferents. En una de les sessions també es farà un maridatge de vins amb històries portuàries. Les activitats són gratuïtes, tot i que l'aforament és limitat i cal fer reserva prèvia a museuport@porttarragona.cat.