Un tren de mercaderies al seu pas pel Vendrell.

No a les pantalles: Municipis de la costa de Tarragona s'oposen a les barreres acústiques al voltant del tren

Els consistoris prometen combatre «per terra, mar i aire» la proposta d'Adif

Un total de 23 municipis de la línia ferroviària de la costa de Tarragona i Barcelona han constituït un front comú per oposar-se al projecte d'instal·lar unes pantalles acústiques opaques al voltant de la via del tren. Aquest és el projecte que ha presentat Adif per minimitzar el soroll en aquelles poblacions per on la línia passa a tocar dels habitatges.

Els ajuntaments de Tarragona que s'han sumat a aquest front són els de Calafell, Altafulla, Cambrils, el Vendrell, l'Ametlla de Mar, Tarragona, Vila-seca i Cunit, als quals cal sumar quinze municipis més de la costa de Barcelona. La iniciativa ha sorgit a partir d'una reunió convocada per l'alcaldessa de Vilanova, Olga Arnau.

D'entre cinc i set metres d'altura

Els ajuntaments creuen que la proposta presentada per l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) és molt perjudicial per als municipis, ja que consisteix a instal·lar pantalles de cinc o, fins i tot, set metres d'altura que travessarien pel mig les poblacions. Per això demanen una alternativa que tingui menys impacte visual i paisatgístic, i ja han avançat que presentaran al·legacions al projecte i demanaran a la Generalitat que intercedeixi políticament. 

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha recordat que «el mur de Berlín feia 3,75 metres d'alt» i que el projecte d'Adif preveu fer murs d'entre «cinc i set metres». Per això ha assegurat que els consistoris combatran «per terra, mar i aire» aquest projecte, «perquè no podem permetre ens destrossin el municipi d’aquesta forma». Tarragona, Calafell o Torredembarra ja havien expressat el seu desacord amb aquesta opció, però ara s'ha decidit impulsar un front comú per fer més força.