Imatge de la residència Nostrallar, als Pallaresos

Covid-19: El centre Nostrallar dels Pallaresos acull 15 ancians de la residència intervinguda de Calafell

Salut s'encarrega del procés | Tots ells han superat la malaltia i la residència els espera «amb els braços oberts»

El Departament de Salut mou fitxa quatre dies després d'intervenir la residència d'avis 'Calafell Park', a Segur de Calafell, després de constatar que el centre penedesenc, amb 82 contagis de  Covid-19 i la defunció de dos residents per aquesta raó, acumulava  «mancances  materials i assistencials de gravetat». La intervenció pública de l'edifici es va decidir pocs dies després que sortís a la llum el gran brot amb prop de 100 contagis de cop.

Segons ha pogut confirmar TarragonaDigital, Salut està treballant en reubicar els residents  de la llar clausurada en altres centres de confiança  on es consideri que està garantida la millor atenció possible als ancians. És el cas de la residència Nostrallar dels Pallaresos, fortíssimament afectada per la primera onada de la pandèmia  però ara en mans d'una altra empresa gestora des del mes d'agost. La Nostrallar rebrà 15 usuaris de la residència Calafell Park entre aquest dimecres i dijous.

Els nous usuaris de la Nostrallar han superat la malaltia a la residència de Calafell

Vuit d'aquestes persones s'integraran dimecres 15 i les altres set arribara dijous vuit a la seva nova residència. Des del centre asseguren que ja esperen els ancians «amb els braços oberts» i amb un equip de professionals  que «treballarà per a què se sentin còmodes en la seva nova llar».

Tots els nous usuaris han superat la malaltia, tenen anticossos i «no suposen cap tipus de risc per a ningú», segons la pròpia residència d'acollida. La Nostrallar ha realitzat proves PCR en aquests dies, les quals han confirmat resultats negatius entre usuaris i treballadors. Les visites familiars, per tant, també es reprenen a la residència dels Pallaresos.