Pla general del vaixell MV Jabal Hafit, situat al moll de Castella Oest del Port de Tarragona que ha carregat 47.141 tones d’alfals

Un nou rècord de càrrega al Port de Tarragona: més de 47.000 tones d'alfals

Ha estat la segona operativa de més de 40.000 tones a les instal·lacions durant el 2021

El Port de Tarragona ha transportat 47.141 tones d'alfals en pèl·lets amb destinació a l'Orient Mitjà. La mercaderia embarcada al vaixell MV Jabal Hafit ha suposat la càrrega més gran feta fins al moment, assolint un nou rècord.

És la segona operativa de més de 40.000 tones de productes agroalimentaris d'enguany, ja que a l'agost va haver-hi una càrrega de 46.200 tones del mateix material, transportat pel vaixell Astra Perseus cap al sud-oest asiàtic. Fins aquella operació, les càrregues màximes arribaven amb prou feina a les 30.000 tones.

En aquesta ocasió, el vaixell MV Jabal Hafit, situat al moll de Castella Oest, ha transportat la mercaderia, i Euroports  ha dut a terme l'operativa gràcies a la multinacional Al Dahra Europe.

El Port de Tarragona, líder en productes agroalimentaris

Gràcies a les seves instal·lacions, les empreses ramaderes situades a Lleida, l'Aragó o diverses comarques barcelonines reben els productes agroalimentaris amb èxit. Però, a més de servir com a entrada de productes, el Port de Tarragona també actua com a sortida de mercaderia, com a l'última operativa d'alfals.

Els cereals i les seves farines, juntament amb pinsos i farratges són els productes que més moviments produeixen al Port, que calculen unes 2.420.402 tones fins al juliol del 2021. Per altra banda, l'alfals  va moure 115.000 tones l'any passat i enguany ja suma més de 126.000.

El transport d'alfals s'incrementa cada cop més

La mercaderia d'alfals s'utilitza per a farratge en l'alimentació animal i el seu ús ha crescut com a substitut de la soia. Gràcies a la companyia Al Dahra Europe, ha crescut l'exportació  d'aquest producte que enguany podria transportar-se 180.000 tones.

L'empresa dedicada a la producció, processament i comercialització del farratge en tot el món gestiona actualment gairebé 1.300.000 tones.